Gercüş’te Uzman çavuş, polis ve korucu 27 kişinin 15 yaşındaki çocuğa tecüvüz ettiği iddia edildi

Gercüş'te Uzman çavuş, polis ve korucu 27 kişi 15 yaşındaki çocuğa tecüvüz ettiği iddia edildi

Batman’ın Gercüş ilçesinde aralarında; uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu şahısların 15 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Başsavcılık, bir kişinin tutuklandığı olayla ilgili yayın yasağı kararı verildiğini belirterek, “Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir” ifadelerini kullandı.

Geçen günlerde, 15 yaşındaki çocuğun karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hamile olduğu ortaya çıkmış ve çocuğun şikayeti üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki erkek cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Savcılık şüphelilerden M.A’nın tutuklandığını açıkladı.

Soruşturmada, aralarında; uzman çavuş, polis, korucuların da bulunduğu 27 erkeğin isminin geçtiği ancak 11 erkeğin soruşturma dosyasına eklendiği öne sürüldü.

Savcılık: Kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir

Olayın gündeme gelmesinin ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapılarak iddialar yalanladı. Gizlilik kararının getirildiği olayla ilgili başsavcılığın açıklaması şöyle:

“Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan mağdur çocuk P.Ö’nün cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Mağdur çocuk, 12.11.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek kendisine tecavüz edildiğini ve hamile kaldığını beyan etmiştir. Olay Gercüş ilçesi sınırlarında gerçekleştiğinden, soruşturma dosyası 17.11.2020 tarihinde Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca, mağdur ve şüphelinin iddiaları/beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13.11.2020 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturmaya konu olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hâkimliğinin 18.11.2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir. Konu ile ilgili soruşturma süreci titizlikle devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Valilikten açıklama

Batman Valiliği, Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen cinsel istismar olayına ilişkin soruşturmanın sürdüğünü, bazı medya kuruluşlarınca yayımlanan paylaşım ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Açıklama yapan Valilik, “olayda ne sanık ne de tanıklar arasında hiçbir kamu görevlisinin adının geçmediğini” belirtti.

Valilik, “bölücü terör örgütüne yakın bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında tamamen yalan ve maksatlı bir biçimde asker, polis ve korucuların, olayla ilişkilendirilmeye çalışıldığını” ifade etti.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Gercüş ilçesinde mağdurun cinsel istismara maruz kalması olayı ile ilgili olarak kamuoyunun aydınlatılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 05.12.2020 tarihli basın açıklamasında belirtildiği gibi titizlikle yürütülen soruşturmada ne sanık ne de tanık olarak hiçbir kamu görevlisinin adı geçmemektedir. Hal böyle iken bölücü terör örgütüne müzahir bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında tamamen yalan ve maksatlı bir biçimde asker, polis ve korucularımızın olaya karıştığı iddia edilmektedir. Gercüş Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına rağmen yayın yapmaya devam eden medya kuruluşları ile sosyal medyada bu yalan haberleri yaymaya çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu şahısların 15 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmişti.

Başsavcılık, olayla ilgili olarak bir kişinin tutuklandığını bildirmiş, yayın yasağı kararı verildiğini belirtmişti.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, olayda kamu görevlilerinin adının geçmediğini bildirilmişti.

Gergerlioğlu: 2. Musa Orhan olayı mı?

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Gergerlioğlu açıklamasında, “HDP 2. Musa Orhan olayı mı? Batman Gercüş’te aralarında kamu görevlilerinin de olduğu şahısların küçük yaşta bir çocuğa tecavüz ettiği iddiaları var. Resmi yetkililer tecavüzü doğruluyor, kamu görevlisi iddialarını yalanlıyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler