Cıwan Rojbeyani: Şengal Anlaşması, Kerkük ve diğer Kürt bölgeleri için referans olacak

Rojbeyanî: Şengal Anlaşması, Kerkük ve diğer Kürt bölgeleri için referans olacak

Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri Komisyonu Başkanı Ciwan Rojbeyanî, Şengal Anlaşması’nın Kerkük ve diğer Kürt bölgeleri için referans olacağını söyledi.

BasNews’e konuşan Kürdistan Parlamentosu Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri Komisyonu Başkanı Ciwan Rojbeyanî Şengal Anlaşması çerçevesinde meşru olmayan tüm güçlerin bölgeden çıkarılacağını, bu şekilde Şengal’in güvenlikli bir bölge haline geleceğini söyledi.

Ciwan Rojbeyanî Rêkeftin “Anlaşmanın hayat bulması çok önemli. Özellikle PKK güçlerinin çekilmesi. Bu güçlerin uzaklaşmasıyla birlikte Şengal güvenlikli bir bölge olacak” ifadelerini kullandı.

Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerinin bu anlaşmanın hayat bulması noktasında ısrarcı olacağını kaydeden Ciwan Rojbeyanî, Şengal Anlaşması’nın başta Kerkük olmak üzere diğer Kürt bölgelerinin normale dönmesi için referans olacağını kaydetti.

Ciwan Rojbeyanî, meşru olmayan güçlerin ne kadar büyük ve güçlü olsalar dahi bölgede yerlerinin olmadığının altını çizdi.

Diğer Haberler