Kuzey Kürdistan’da yeni bir Kürt partisi kuruldu

Kuzey Kürdistan'da yeni bir Kürt partisi kuruldu

Kuzey Kürdistan’da yeni bir Kürt parti daha kuruluşunu ilan etti.

Diyarbakır’da kurulan Kürt Demokrat Partisi, amaçlarının “Kürt gençlerinin örgütlülüğünü sağlamak ve ulusal bilinci aşılamak” olduğunu açıkladı.

Diyarbakır’da kurulan Kürt Demokrat Partisi, 12 Aralık’ta yapacağı kongreyle partisinin çalışmalarına başlayacak.

K24’e Mahir Yüksel’e konuşan Kürt Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Reşit Akıncı, amaçlarının “Kürt gençlerinin örgütlülüğünü sağlamak ve ulusal bilinci aşılamak” olduğunu söyleyerek, şunları ifade etti:

“1965’li yıllardan itibaren ulusal bir parti üslubuyla hareket eden insanlar yavaş yavaş aramızdan ayrıldı. Onların bıraktığı mirastan gençler çıkmadı. Hamit Kılıçaslan, Mela İmadedin, Derwêşê Sedo aramızdan ayrıldı ama yerleri doldurulamadı. Gençlerle birlikte onların mirasına sahip çıkacağız.”

Reşit Akıncı, Kürt partilerinin en büyük eksikliklerinden birinin de gençlere yeterince yer vermemesi olduğunu dile getirerek, partilerinde gençlerin ağırlıklı olacağını vurguladı.

Partinin açıklanacağı günden itibaren çalışmalarını hızlandıracaklarını belirten Akıncı, “Sloganımız şu: Kimsenin toprağını işgal etmedik, kimsenin de Kürdistan topraklarını işgal etmesini istemiyoruz” dedi.

Reşit Akıncı, 15 Aralık’ta yapacakları basın toplantısında parti programlarını açıklayacaklarını söyleyerek; Van, Dersim ve Adıyaman’daki temsilciliklerinin hazırlık aşamasında olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler