Ezdi Miri: Şengal halkı arasına fitne sokmak isteyen siyasi tarafların oyununa gelmemeli

Ezdi Miri: Şengal halkı arasına fitne sokmak isteyen siyasi tarafların oyununa gelmemeli, PKK, Laleş;

Ezdi Mirleri Halkla İlişkiler ve Basın Sorumlusu Mîr Cewher Elî Beg, bazı siyasi tarafların Ezdi Kürtler arasına fitne soktuğunu belirterek Ezdi toplumundan özellikle Şengal’dekileri dikkatleri olmaları yönünde uyardı.

BasNews’e konuşan Ezdi Mirleri Halkla İlişkiler ve Basın Sorumlusu Mîr Cewher Elî Beg, “Bu döndemde Ezdilerin birlik olması ve dışardan aralarına çelişki-fitne sokmaya çalışan siyasi tarafların oyununa gelmemesi çok öndemli. Çünkü Ezdilerim durumu çok da iyi değil, özellikle şengal ilçesinde” ifadelerini kullandı.

“Bazı siyasi taraflar Ezdilere hizmet etmedikleri gibi sadece ortamı karaştırıyorlar” diyen Mîr Cewher Elî Beg, “Bu nedenle Ezdi halkından isteğim,  düşmanların plan ve siyesetlerine zemin sunacak her türlü yaklaşımlardan uzak kalmaları konusunda uyanık olmalarıdır. Bir daha Ezdilerin başına bir felaket gelmemesi için bu çok önemli” dedi.

Mîr Cewher Elî Beg sözlerini şöyle sonlandırdı: “6 yıldan daha uzun bir süredir Şengal halkı evlerinden uzakta göçebe hayatı yaşıyor. Bölgedeki siyasi güçlerin çelişkisi ve can güvenlikleri sağlanmadığı için evlerine dönmekten korkuyorlar.  Şengal halkının tek beklentisi bölgede huzur ile istikrarın sağlanması ve evlerine bir daha dönebilmektir.”

Diğer Haberler