Hamit Kılıçaslan hayatını kaybetti

Ankara’da bir süredir koronavirüs tedavisi gören Kürt siyasetçi ve PDK Bakur Sözcüsü Hamit Kılıçaslan hayatını kaybetti. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan ve 40 gün önce koronavirüs teşhisi konan Kılıçaslan, önce Mardin’deki hastaneye kaldırılmıştı. 31 Ekim’de durumunun ağırlaşması üzerine ambulans uçakla Ankara’ya sevk edilen Kılıçaslan tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı hayatını kaybetti. Hamit Kılıçaslan kimdir? 1948 Kızıltepe doğumlu olan Kılıçaslan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumaya başladı. Ancak 60’lı yıllarda siyasi nedenlerden dolayı okuldan atılan Kılıçaslan Kürdistan Demokrat Partisi Türkiye (KDPT) içerisinde siyaset yapmaya başladı. 12 Eylül darbesinde Rojava Kürdistanı’na geçen Kılıçaslan daha sonra İsveç’e yerleşmişti. Kılıçaslan aynı zamanda Kürtçe alanında çalışmalar yürütüyordu.

Ankara’da bir süredir koronavirüs tedavisi gören Kürt siyasetçi ve PDK Bakur Sözcüsü Hamit Kılıçaslan hayatını kaybetti.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan ve 40 gün önce koronavirüs teşhisi konan Kılıçaslan, önce Mardin’deki hastaneye kaldırılmıştı. 31 Ekim’de durumunun ağırlaşması üzerine ambulans uçakla Ankara’ya sevk edilen Kılıçaslan tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı hayatını kaybetti.

Hamit Kılıçaslan kimdir?

1948 Kızıltepe doğumlu olan Kılıçaslan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumaya başladı. Ancak 60’lı yıllarda siyasi nedenlerden dolayı okuldan atılan Kılıçaslan Kürdistan Demokrat Partisi Türkiye (KDPT) içerisinde siyaset yapmaya başladı. 12 Eylül darbesinde Rojava Kürdistanı’na geçen Kılıçaslan daha sonra İsveç’e yerleşmişti. Kılıçaslan aynı zamanda Kürtçe alanında çalışmalar yürütüyordu.

Diğer Haberler