Maxmur’da yeğenini kaçıran PKK gençlik bürosunu silahlı taradı

Maxmur’da yeğenini kaçıran PKK gençlik bürosunu silahlı taradı

PKK’nin yeni savaşçı bulma sorunu devam ediyor. Kuzey Kürdistan’dan yeni savaşçı alamayan PKK çareyi Rojava, Maxmur ve Güney’deki gençlikte buldu.  Maxmur kampında kaçırılan 19 yaşındaki kızın ailesi silahla Maxmur gençlik bürosunu taradı.

Güney Kürdistan’da ki Darka Mazi kaynaklarının verdiği bilgiye göre yeni savaşçı meselesi her yende PKK için bir kriz konu oluyor. PKK yaşadığı hendek hezimetinden sonra artık savaşçı bulamıyor. Türkiye’nin Afrin ve Serekaniye işgal döneminde ki tüm propagandalara rağmen çok sınırlı bir katılımı olan PKK yeni savaşçı gelmemesini ciddi bir sorun olarak gündemine koymuş durumda. Öğrenildiği kadarı ile Ağustos ayında yapılan bir toplantıda PKK’nin gençlik örgütü Komelen Cıwan’a bu konuda eleştiriler getirilerek kendilerine büyük rakamlarda hedeflere ulaşmaları söylendi. Komelen Cıwan bu hedeflere ulaşmak için artık kendi hakkında karar alamayacak yaşta insanları, aile rızası olmayanları, ciddi sağlık sorunları yaşayanları da gerilla olarak PKK’ye götürüyor.  Komelen Cıwan bazı kişileri kaçırır gibi götürüyor.

En son olarak Maxmur kampında bu nedenle ciddi bir sorun yaşanıyor. Maxmur kampında yaşayan 19 yaşındaki Çimen Behri Seydo (Alturk) Komelen Cıwan tarafından kaçırılarak Kandil yamaçlarındaki yeni savaşçı eğitim merkezine götürülüyor. Çimen’in kaçırılmasına büyük tepki gösteren ailesi Maxmur Kampında bulunan Komelen Cıwan bürosunu basarak eğer kızları geri getirilmezse intikam alacaklarını söylüyorlar.

14 Kasım günü gerçekleşen olayda kaçırılan Çimen’e baskı yapılarak götürüldüğü belirtiliyor. Guyi aşiretinden olan Çimen’in amcası Erdal Alturk kamp yönetiminin aileyi dikkate almaması üzerine Maxmur gençlik kampı bürosunu kalaşnikof türü silahla tarıyor. Bunun üzerine Maxmur kampında PKK’ye bağlı çalışma yürüten asayiş birimleri tarafından tutuklanıyor.

Çimen’in ailesi hala kızlarının gelmesi için kamp yönetimine baskı yaptığı, sorunun hala devam ettiği öğrenildi.

Diğer Haberler