Hemewendî: PKK, Kürdistan düşmanlarının ajandasına bağlı çalışıyor

Hemewendî: PKK, Kürdistan düşmanlarının ajandasına bağlı çalışıyor

Peşmerge komutanı ve askeri uzman Mihemed Hemewendî, PKK’nin Kuzey’de yenilgiye uğramasının acısını Güney Kürdistan’dan çıkardığını söyledi.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarındaki saldırılarını BasNews’e değerlendiren Peşmerge komutanı ve askeri uzman Mihemed Hemewendî, PKK’nin faaliyetlerinin Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi sınırı ve köylerine bombardıman düzenlemesine zemin sunduğunu söyledi.

“PKK’nin eylemleri yüzünden Kürdistan Bölgesi büyük bir çıkmaza girmiştir ve tehlike yaşamaktadır” diyen Mihemed Hemewendî, “PKK hiçbir zaman Kürdistan Bölgesi’nin hassasiyet ve içerisindeki duruma dikkat etmedi. Her zaman Kürdistan Bölgesi’nin güvenliği ve istikrarına yönelik büyük bir tehlike arz etti” dedi

Peşmerge komutanı, PKK’nin Kuzey Kürdistan’da büyük bir yenilgi yaşadığını bu yenilgisinin hıncını Güney Kürdistan’dan çıkarttığını belirterek, “PKK, Kürdistan düşmanlarının ajandasına bağlı çalışıyor” yorumunda bulundu.

“PKK şu ana kadar  Kuzey’de bir karış toprağı bile özgürleştirememiştir” diyen Peşmerge komutanı ve askeri uzman Mihemed Hemewendî, “Kürtlerin birbirini kıskanması ve çekememesi çok ilginç bir durum. Bir Kürt gücünün, Kürdistan Bölgesi hükümeti, parlamentosu ve kurumlarından bahsedilmesine tahammül edememesi çok ilginç” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler