Amedî Kaymakamı: PKK’den kaynaklı 198 köy boşaldı

Amedî Kaymakamı: PKK'den kaynaklı 198 köy boşaldı

Amedî Kaymakamı Îsmaîl Mistefa, PKK’nin bölgedeki varlığınedeniyle Amedî ilçesine bağlı 198 köyün boşaldığını söyledi.

BasNews’e konuşan Duhok’a bağlı Amêdî İlçe Kaymakamı Îsmaîl Mistefa PKK’den kaynaklı ilçeye bağlı 348 köyden 198’inin boşaldığını köylülerin ilçe ve il merkezine göç etmek zorunda kaldığını  kaydetti.

Îsmaîl Mistefa, PKK silahlı güçlerinin yerleşim yerlerine yakın konumlanmaları nedeniyle Türk uçaklarının köyleri bombaladığı halka ait tarım arazileri ve bahçelerin büyük zarar gördüğünü sözlerine ekledi.

Îsmaîl Mistefa sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bombalamalar ve göçlere sebep PKK’nin varlığıdır. Köylere çok yakın konumlanıyorlar ve baı yerlerde köylerin içine kadar girmiş durumdalar. Bu durum bölgede yaşayan siviller için büyük bir tehlike arz ediyor.”

Köylülerin bombardıman ve PKK korkusundan köylerine gidemediğini belirten Îsmaîl Mistefa, “Bazı köylerde sadece bir iki ev kaldı. Diğer köylerin hepsi boşalmış durumda” ifadelerini kullandı.

Amedî Kamkamı, özellikle Berwara jor, Bamernê, Wermîlî ve Babîrî bölgelerindeki köylerin Türk ordusu ile PKK arasındaki çatışmalar nedeniyle aylar öncesinden boşaldığını kaydetti.

Diğer Haberler