Çürükkaya: Tüm Kürt partileri PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki eylemlerine karşı tavır almalı

Çürükkaya: Tüm Kürt partileri PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki eylemlerine karşı tavır almalı, Kürdistan Bölgesel Yönetimi,

Araştırmacı-yazarSelim Çürükkaya, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki son zamanlardaki eylemleriyle ilgili, “Bütün Kürtler PKK’ye çağrı yapmalı ve Kürtlerin Kürtler tarafından öldürülmemesi gerektiği bildirilmeli” dedi.

Kürterin yakın tarihine ilişkin araştırma ve yazıları ile bilinen Selim Çürükkaya önemli açıklamalar yaptı. PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki eylemleriyle ilgili, “Tüm Kürt partileri, Kürtlerin Kürtler tarafından öldürülmemesi gerektiği konusunda bir karara varmalıdır” ifadelerini kullandı.

Çürükkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“PKK Suriye’de, İran’da ve Irak’ta kalmak için izin istiyor; ama Kürdistan’dan herhangi bir izin istemedi. Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürdistan Bölgesi’ni istikrarsızlaştırmak istiyor. PKK de bu ülkelerin elindeki bir araçtır.”

Çürükkaya, tüm Kürt partilerinin PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki eylemlerine karşı tavır alması ve PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğine saygı duyması gerektiğini belirterek, “Eğer PKK iradeli olursa, Kürt aydınlarının çağrılarını dinler” diye konuştu.

PKK, 28 Ekim günü saat 13.00 sıralarında Mardin’de petrol boru hattına yönelik sabotaj saldırısının düzenlendiği ve boru hattının imha edildiğini duyurmuştu.

4 Kasım’da PKK mensuplarının Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke nahiyesinde Peşmerge Güçleri’ne düzenlediği saldırıda bir Peşmerge şehit olurken, üç Peşmerge de yaralanmıştı.

PKK, Çemanke nahiyesinde, petrol ve gaz kaynaklarının güvenliğinden sorumlu 2 polisi de yaralamıştı. Sonraki gün de polise bir saldırı düzenlenmişti.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırısını en sert şekilde kınayarak, “Bu tür saldırıları, kırmızı çizginin aşılması olarak görüyoruz” vurgusunda bulunmuştu.

Saldırılar Kürt ve uluslararası kamuoyundan tepki almaya devam ediyor.

Diğer Haberler