PKK köylere giriyor, TSK köyleri vuruyor: Batifa bölgesinde onlarca köy boşaldı

PKK köylere giriyor, TSK köyleri vuruyor: Batifa bölgesinde onlarca köy boşaldı

Zoxo ileçesinin Batîfa nahiyesine bağlı köylerde onlarca köy boşalmış durumda. PKK Güney Kürdistan’da ya halkın girmesine izin vermediği alanlarda yaptığı korunaklı mağarlarda kalıyor veya köylerin içinde yarı sivil biçimde geziyor.  Kamuflaj  için sürekli köylülerin fundalıklarını kullanan, bahçelere giren PKK bir nevi köylüleri canlı kalkan olarak ve canlı kamuflaş olarak kullanıyor. Bu durum gereçke yapan Türk ordusu da köyleri vurarak köylülerin topraklarını terk etmesine yol açıyor.

BasNews’e konuşan Duhok’un Zaxo ilçesine bağlı Batîfa Nahiyesi Müdürü Dilşêr Ebdulstar, dün gece PKK varlığı nedeniyle Batîfa’ya bağlı Kanîmasî ve Dergarê köylerinin Türk savaş uçakları tarafından bombalandığını belirterek, “Bombalanan köylerde yaşayan halkta büyük bir korku ve panik yaşandı. Banka köyü sakinleri de evlerinden ayrılmak zorunda kaldı” dedi.

Batîfa Nahiyesi Müdürü Dilşêr Ebdulstar sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz aylarda Geşanî, Pîrbile, Eblehî ve Minînê köyleri PKK’nin bölgedeki hareketi nedeniyle Türk uçaklarınca bombalandı. Bu köylerde yaşayan insanlarımız köylerini boşaltmak mecburiyetinde kaldılar.”

“Banka köyünde yaşayan aileler büyük bir tehlike altında” diyen Dilşêr Ebdulstar “Köyün büyük kısmı boşaldı. Sadece birkaç ev kaldı” dedi.

Batîfa Nahiyesi Müdürü Dilşêr Ebdulstar, TSK’nın bombardımanı nedeniyle geçtiğimiz yıl 27 köyün boşaldığını bu yıl da nahiyeye bağlı 29 köyün boşaldığını kaydetti.

Diğer Haberler