Amed’de 200 aydından PKK’ye kınama ve çağrı: Kürdistan Bölgesinin egemenliğine saygı duy

Amed'de 200 aydından PKK'ye kınama ve çağrı: Kürdistan Bölgesenini egemenliğine saygı duy

 Kuzey Kürdistanlı 200 aydın ve siyasetçiAmed’de  bir araya gelerek, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Kürdistan Bölgesi’ne yönelik yaklaşımlarını kınadı.

Bir kaç gün önce PKK savaşçıları Amediyê’ye bağlı Çemankê köyü yakınlarında Peşmerge ve Petrol Koruma Polislerine yönelik bir saldırı gerçekleştirdi ve bu saldırılarda bir Peşmerge şehit düştü, bazı Peşmergeler ile polisler de yaralandı.

Yaşanan bu saldırılara ilişkin Amed’de  toplanan 200 Kürt aydın ve siyasetçi PKK’nin bu saldırılarını kınayan bir açıklama yaptı.

Aydın ve yazarlar toplantı sonrası yayınladıkları açıklamada, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin içişlerine müdahalesini kınayarak, bölgede bir çok köyün PKK varlığı nedeniyle boşaltıldığını dile getirdi.

Aydın ve yazarlar açıklamasının devamında, PKK’nin bu faaliyetlerinin Kürdistan Bölgesi’nin istikrarına zarar verdiklerini ifade ettiler.

Açıklamanın sonunda PKK’ye çağrıda bulunan aydın ve siyasetçiler, PKK’nin bir an önce Kürdistan Bölgesi’nden çekilmesini ve Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğine saygı duymasını istediler

Diğer Haberler