PDK ve YNK toplantısı ortak bildiri yayınladı

PDK ve YNK toplantısı ortak bildiri yayınladı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) bugün gerçekleştirilen ortak toplantının ardından ortak açıklama yayımladı.

Açıklamada, bugünkü görüşmede Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki siyasi gelişmelerin konuşulduğu belirtilirken, Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan ekonomik sorunların da gündeme geldiği belirtildi.

Görüşmede, KDP, KYB ve diğer siyasi partiler arasındaki ortak çalışmaların önemine vurgu yapıldığının belirtildiği açıklamada, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın ortak siyasi çalışmalara desteğini yinelediği kaydedildi.

Açıklamada, her iki partinin Kürdistan Bölgesi’ndeki diğer siyasi partilerle birlikte içerisinden geçilen hassas süreçte hükümet kurumlarını desteklemesinin önemine vurgu yapıldığı kaydedilirken, Kürdistan Bölgesi’nin siyasi ve anayasal statüsüne saygının da görüşmede gündeme geldiği ifade edildi.

Her iki partinin Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve huzurunun korunması hususunda görüş birliğine vardığının belirtildiği açıklamada, iki partinin de Irak hükümetinin erkem seçim hazırlıklarını desteklediği bildirildi.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi’nde yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin önemine vurgu yapılırken, bunun 9’uncu kabinenin programında yer aldığı ifade edildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani başkanlığında gerçekleşen görüşmeye KYB Eşbaşkanı Bafil Talabani, KDP Politbüro Üyesi Hoşyar Zebari, KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed ve her iki partinin politbürosundan isimler katıldı.

Diğer Haberler