Şerefedin Türbesinde toplanan Şengalliler: PKK’nin Şengal’de ki varlığına son verilsin

Şerefedin Türbesinde toplanan Şengalliler: PKK'nin Şengal'de ki varlığına son verilsin

 Duhok’taki kamplarda kalan Şengalli göçzedeler, Erbil ile Bağdat tarafından, Şengal’in durumunun normalleştirilmesi için imzalanan anlaşmanın bir an önce uygulanmasını ve PKK’nin bölgedeki faaliyetlerine son verilmesi için gösteri düzenledi.

Bugün Şengal’de Ezidilerin kutsal mekanlarından olan Şerfedin Türbesi önünde düzenlenen gösteriye, her yaştan çok sayıda Şengalli katıldı.

Göstericilerden Cemal Şeyh, “Burada kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk her yaştan Şengalliler olarak sesimizi Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Bağdat’a duyurmak istiyoruz. Meşru yönetim ve Peşmerge Şengal’e dönmeli, PKK bölgeyi boşaltmalı” dedi.

Cemal Şeyh, insanların evlerine dönebilmesi için Şengal’de huzur ortamına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

PKK karşıtı döviz ve pankartlar açan Şengalliler, PKK’nin çocuk ve gençleri kaçırmasına son vermesini, terörizm fikrinin bitirilmesini istedi.

Gösteriye katılan Şengal sakinleri ayrıca, PKK ve IŞİD tarafından kaçırılan çocuklarının akıbetlerinin ortaya çıkarılması talebinde bulundu.

10 Ekim’de Erbil ile Bağdat tarafından, Şengal’in durumunun normalleştirilmesi için bir anlaşma imzalanmıştı.

Anlaşma; anayasal temelde bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasını öngörüyor.

Şengal’de silahlı PKK unsurlarının varlığı, bölgenin imarı, halkın evlerine dönüşü ve uluslararası yardımlar önünde engel oluşturuyor. Halen Şengal nüfusunun yüzde 80’i Duhok’taki kamplarda yaşamını sürdürüyor.

DAİŞ’in 3 Ağustos 2014’te Şengal’e düzenlediği saldırıda çok sayıda sivil katledilmiş, binlercesi de kaçırılmıştı.

Kaynak: Kürdistan24

Diğer Haberler