Fransa Dışişleri Bakanlığı PKK’nin Peşmergeye yönelik saldırısını kınadı

Fransa Dışişleri Bakanlığı PKK'nin Peşmergeye yönelik saldırısını kınadı

Fransa Dışişleri Bakanlığı ve Bağdat Büyükelçiliği, PKK’nin Çemanke nahiyesinde Peşmerge Güçleri’ne saldırısını kınadı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, PKK’nin Çemenke’de Peşmerge’ye yönelik saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Duhok’a bağlı Amedi ilçesinin Çemenke kırsalında PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik düzenlenen saldırıların şiddetle kınandığı, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dilendiği kaydedildi.

Peşmerge Güçleri’nin, Irak federal güvenlik güçleriyle birlikte IŞİD’e karşı mücadelede Koalisyon Güçleri’yle olduğu aktarılan açıklamada, Fransa’nın Irak’ın egemenliği ve bütünlüğü ile Kürdistan Bölgesi’nin istikrarına yönelik tüm saldırıları kınadığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, ” Fransa bu konuda Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak görüldüğünü hatırlatıyor” denildi.

Fransa’nın Bağdat Büyükelçiliği, Twitter’dan PKK’nin Duhok’un Amedi ilçesinin Çemanke nahiyesinde Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada “Fransa, Duhok kentinde Kürdistan Bölgesi güvenlk güçlerine yönelik saldırıları şiddetle kınıyor” denildi.

PKK, 28 Ekim günü saat 13.00 sıralarında Mardin’de petrol boru hattına yönelik sabotaj saldırısının düzenlendiği ve boru hattının imha edildiğini duyurmuştu.

4 Kasım’da PKK mensuplarının Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke nahiyesinde Peşmerge Güçleri’ne düzenlediği saldırıda bir Peşmerge şehit olurken, üç Peşmerge de yaralanmıştı.

PKK, Çemanke nahiyesinde, petrol ve gaz kaynaklarının güvenliğinden sorumlu 2 polisi de yaralamıştı. Sonraki gün de polise bir saldırı düzenlenmişti.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırısını en sert şekilde kınayarak, “Bu tür saldırıları, kırmızı çizginin aşılması olarak görüyoruz” vurgusunda bulunmuştu.

Saldırılar Kürt ve uluslararası kamuoyundan tepki almaya devam ediyor.

Diğer Haberler