Latif Epözdemir: PKK’nin amacı Kürdistan hareketini terörize etmektir

Latif Epözdemir: PKK'nin amacı Kürdistan hareketini terörize etmektir, HAK-PAR

HAK-PAR Genel Başkanı Latif Epözdemir, “PKK’nin kuruluş sebebi, Kürt meselesinin önüne geçmek ve Kürt/Kürdistan hareketini terörize etmektir” dedi.

K24 yayınına katılan Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Latif Epözdemir, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

PKK’nin son günlerdeki faaliyetlerini ve kuruluş amacını eleştiren Latif Epözdemir, “PKK’nin kuruluş sebebi, Kürt meselesinin önüne geçmek ve Kürt/Kürdistan hareketini terörize etmektir” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kürt ve Kürdistan meselesi artık dünya gündeminde. Bu süreçte Kürt sorununun çözümü de mümkündür. Yani bu mesele daha çok dillendirilerek, tartışılabilecek durumdadır. Tam da bu süreçte PKK’nin faaliyetleri ve zulmü tek bir şeyi amaçlıyor: Kürt mücadelesinin önüne geçmek!”

Başkan Mesud Barzani’nin PKK’yle ilgili yayımladığı açıklaması hakkında da değerlendirmelerde bulunan HAK-PAR Genel Başkanı Latif Epözdemir, şunları ifade etti:

“Kürdistan Bölgesi parlamentosu ve yasaları olan bir devlettir. Burada yaşayan herkesin yasalara riayet etmesi gerekmektedir. Nasıl ki Avrupa ülkelerindeki yasalara riayet ediliyorsa, bu, Kürdistan Bölgesi için de geçerlidir. Kürdistan Bölgesi’ndeki yasalara uymayanlar buradan çıkarılmalıdır. Tüm dünyada da bu böyledir.”

Diğer Haberler