Goran Hareketi: PKK’nin eylemi endişe verici

Goran Hareketi: PKK’nin eylemi endişe verici

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin petrol boru hattına yönelik saldırısının yankıları sürüyor. Goran Hareketi Ulusal Konseyi üyesi Ebdulqadir Şasiwar, saldırıyı büyük bir hata ve Kürdistan halkının rızkına zarar verici bir eylem olarak tanımladı.

BasNews’e değerlendirmelerde bulunan Goran Hareketi Ulusal Konseyi üyesi Ebdulqadir Şasiwar,  “Boru hattına saldırı zarar verici bir eylemdi. Bu saldırı herkesçe kınanmalı ve kabul edilmemeli” dedi.

“PKK’nin bu eylemi endişe verici” yorumunda bulunan Ebdulqadir Şasiwar, “Eğer bir sorun varsa saldırı ve patlamayla değil, diyalog yönetmiyle çözülmelidir” ifadelerini kullandı.

Goran Hareketi Ulusal Konseyi üyesi Şêx Kamil Sadiq ise Kürdistan petrol boru hattını patlatanların güvenlik güçleri tarafından yakalanarak, yargıya teslim edilmesi gerektiğini belirtereki “Bu Kürdistan halkının rızkının kesimesidir, kabul edilemez” şeklinde tepki gösterdi.

Şêx Kamil Sadiq sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümet ve Kürdistan’ın diğer kurumları bu olayı görmezlikten gelemez. Bu Kürdistan asayişi ve ekonomisine yönelik bir tehdittir. Bu saldırıyı yapan güçler derhal açığıa çıkarılmalı ve yargı önünde gerekli cezaları kesilmelidir.”

Diğer Haberler