Muzahim Hiwet: ABD ve uluslararası güçlere PKK’nin Kürdistani bölgelerden çıkarılması talebimizi ilettik

Muzahim Hiwet: ABD ve uluslararası güçlere PKK'nin Kürdistani bölgelerden çıkarılması talebimizi ilettik

Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK), Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde ve özellikle Şengal’de bileşenlerin haklarını ihlal ediyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kürdistani bölgeler Arap Aşiretleri Kurulu Sözcüsü Muzahim Hiwet, uluslararası kurumlara PKK’nin bölgeyi terk etmesi için çağrıda bulunduklarını belirtti.

 Muzahim Hiwet açıklamasında şunları dile getirdi: “PKK kadroları ve silahlı grupları Şengal, Mexmur, Kerkük, Xurmatu ve Xaneqin’de mevcutlar. Buradalarda bileşenlere karşı kötü uygulamalarda bulunuyorlar. Kürdistani bölgelerde savaş çıkartmak istiyorlar. Aynı şekilde Kürdistan Bölgesi’nde de hem hükümete hemde sınır bölgesinde ki halka problem üretiyorlar. Bunların Kürt temsilciliğiyle bir alakaları yok. ABD ve uluslararası kurumlardan PKK’nin Kürdistani bölgelerden çıkartılmasına yönelik taleplerde bulunduk.”

Muzahim Hiwet açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “PKK’nin özellikle Şengal’de gizli bir cezaevi bulunmakta ve burada gizli olarak tutukladıkları çok sayıda insan var. Bu tutukladıkları insanları daha sonra Esayib Ehl El Heq milislerine teslim ediyorlar. PKK bölgede bütün bileşenlerin ve halkların başına bela olmuş durumda.”

Kaynak: BasNews

Diğer Haberler