PDK sözcüsü Muhammed: PKK Kürdistan Bölgesi halkının çıkarları için tehlike oluşturuyor

PDK sözcüsü Muhammed: PKK Kürdistan Bölgesi halkının çıkarları için tehlike oluşturuyor Murat Karayılan Sterk TV, ANF, HPG

 Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed,  PKK yöneticisi Murat Karayılan’ın son olarak Sterk TV’de ki tehdit açıklamasına dönük yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “ PKK Kürdistan Bölgesi halkının çıkarları için tehlike oluşturuyor” dedi.

Mahmut Muhammed açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

 “PKK’nin son açıklamasında tehdit, sorun oluşturma, istikrarsızlık, gerçekleri tersyüz etme amacı açık bir şekilde görülüyor. PKK’nin bu şekildeki tavırları yeni bir şey değil ve gerçekten onlar yerinde olmayan ve şüpheli işleri ile Kürdistan halkının yaşamı için tehdit olmuşlardır.

PKK açık bir şekilde Kürdistan Bölgesi ile bir rekabet içine girerek, halkın yaşamı ve Kürdistan Bölgesi’nin çıkarları için tehlike oluşturuyor. Onlar bir Kürt’ün olduğu bir yerde hızlı bir şekilde kendilerini ev sahibi ve Kürtleri de misafir olarak kabul ediyorlar.

PKK, uzun yıllardır haraç alarak ve halkın mal ve mülküne el koyarak yüzlerce köyün inşasını ve sivil halkın bölgelerine dönmesini engelliyor. Savaş meydanını ve rekabetini Kürdistan Bölgesi’ne taşımıştır. PKK’nın yaptıklarının bedelini Kürdistan Bölgesi halkı günlük olarak maddi ve insani olarak ödüyor. Kürdistan Bölgesi Hükümeti memurlarını şehid ediyorlar ve hala kendilerini tehdit olarak değil, Kürdistan Bölgesi’nin koruyucusu olarak görüyorlar.

Kürt halkının meşru davasının barışçıl bir şekilde çözülmesine ve taraflar arasında barışa tamamıyla inanıyoruz. Açıklama ve faaliyetlerinizin Kürdistan Bölgesi’ne çok zararı olmuştur ve durumun daha da kötüleşmesini engellemek için kendi ve başkalarının sorunlarını Kürdistan Bölgesi’ne taşımayınız.”

Diğer Haberler