Hemewendî: PKK dört parça Kürdistan’da ajan bir örgüt gibi Kürdistan’ın kazanımlarına karşıt çalışıyor

Hemewendî: PKK dört parça Kürdistan’da ajan bir örgüt gibi Kürdistan’ın kazanımlarına karşıt çalışıyor

Askeri uzman Mihemed Hemewendî, Kürdistan’ın dört parçasının kazanımlarına karşı düşmanca faaliyetler içerisinde olduğunu söyledi.

BasNews’e konuşan Askeri uzman Mihemed Hemewendî, PKK’nin varlığının bölgede coğrafik ve ekonomik anlamda ciddi krize neden olduğunu belirterek “Kuzey Kürdistan’da ve elindeki birçok bölgenin kontrolünü kaybetti. Şimdi de Güney’de ki  konumunu da kaybediyor” yorumunda bulundu.

“PKK Kürdistan Bölgesi’nin düşmanı olarak görüyor, bu nedenle Kürdistan Bölgesi Yönetimi’ne sorun yaratmak istiyor” diyen Mihemed Hemewendî “Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü zayıflatmak, güvenlik, asayiş ve ekonomisine zarar vermeyi hedefliyor. Bazı grupların yardımıyla yerini sağlamlaştırma peşinde. Çünkü artık Kuzey Kürdistan’da tutunamıyor ve büyük bir yenilgi yaşıyor” dedi.

PKK’nin tarihine incelenmesi halinde bazı devletlerin desteğiyle kurulduğunun görüleceğini ileri süren askeri uzaman, “Bu grup bazı devletlerin eliyle oluşturuldu ve Kürtlere bir hayrı dokunmadı şimdiye kadar. Suriye’de PKK Hafız Esad hükümetini koruma amacıyla varoldu. PKK Kürdistan ve Kürt düşmanlarının elinde bir sopaya ve düşmanca faaliyetlerin merkezi haline geldi” ifadelerini kullandı.

Mihemed Hemewendî, PKK’nin dört parça Kürdistan’da ajan bir örgüt gibi Kürdistan’ın kazanımlarına karşıt çalıştığını  belirterek sözlerine şöyle sonlandırdı: “PKK her dönem Kürtler için bir baş ağrısı, Güney Kürdistan için bir kaos sebebi olmuştur.”

Diğer Haberler