Ali Ewni: PKK Kürdistan Bölgesi’nde elde edilmiş değerlere karşı savaşarak zayıflatmaya çalışıyor

Ali Ewni: PKK Kürdistan Bölgesi’nde elde edilmiş değerlere karşı savaşarak zayıflatmaya çalışıyor

Kürdistan Demokrat Partisi Merkez Komite Üyesi Elî Ewnî yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK), Kürdistan Bölgesi’nin bir parçası için yıkım gerekçesi olduğunu ve sömürgeci devletleri Kürdistan Bölgesine çekmeye çalıştığını belirtti.

PKK’nin, Kürdistan Bölgesi’nde yürüttüğü yanlış işlere yönelik K24 TV’ye açıklamalarda bulunan Elî Ewnî şunları söyledi: “PKK, Kürt halkının yaşadığı en zorlu süreçlerde sömürgecilerin eliyle bir korku silahına dönüşmüş durumda. Sömürgecilerin siyasetlerine yarayacak bir biçimde nerede Kürdistan’ın bağımsızlığı için bir çaba varsa oraya yöneliyorlar. Zaten PKK’nin rolüde bu; milliyetçi hiç bir Kürt hareketinin başarıya ulaşmasını istemiyorlar. Olumsuz rol oynuyorlar. Truva atı misali düşmanları zorla Kürtlerin içine çekiyorlar. Kürdistan ve Kürt halkının çıkarlarına karşıt faaliyetler yürütüyorlar ve bu anlamda Kürt düşmanlarına destek veriyorlar.”

Elî Ewnî açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Türkiye ve ona bağlı çeteler zaten işgal etmek istedikleri her yeri işgal ediyorlar. PKK’de bu işgaller için onlara gerekçeler yaratıyorlar. Bunu Kürdistan Bölgesi’ne yönelik yapıyorlar. Aynı şekilde Rojava Kürdistanı’nda da bu yanlışı yaptıkları için dünyanın buraya sunacağı desteğin önünü kesiyorlar. Doğu Kürdistan’da istihbarat birimlerine destek vererek, buradaki asli güçlere karşı faaliyet yürütüyorlar. Şengal ve Mexmur’da Heşda Şabi’nin bir parçası haline gelerek, onlardan maaş alıyorlar. Adeta çete haline dönüşerek her tarafta bozgunculuk yapıyorlar. Kürdistan Bölgesi’nde elde edilmiş değerlere karşı savaşarak zayıflatmaya çalışıyorlar. Bu tamamen kölelik felsefesidir. Kürdistan’ın özgürlüğü ile bir alakaları yok.”

PKK’nin işgalci güçlerin bütün dikkatlerini Kürdistan Bölgesi’nde yoğunlaştırmaya yönelik bir siyaset izlediğine dikkat çeken Elî Ewnî açıklamasında şunları söyledi: “PKK, Kuzey Kürdistan’daki yenilgisini örtbas etmek için bütün dikkatleri Kürdistan Bölgesi’nde yoğunlaştırmaya çalışıyor. Şimdiye kadar küçücük bir Kürdistan parçasını bile özgürleştiremediler. Her tarafta yenilgiye uğradılar. Bu nedenle şimdi Don Kişotvari kendilerini her tarafa vurmaya çalışıyorlar.”

Elî Ewnî açıklamasının devamında, PKK’nin faaliyet alanının Güney değil Kuzey Kürdistan olduğunu, ama şu an Kürdistan Bölgesi’nde ki köylülerin, çiftçilerin ve fukara vatandaşların başına bela olduklarını, Kürdistan Bölgesi’ne zarar vererek gelişiminin önüne engel olduklarını söyledi.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki çalışmalarının yasal olmadığına dikkat çeken Elî Ewnî açıklamasında, PKK’nin ya silahlarını bırakarak mülteci statüsünde kalmaları, yada buraları terk etmeleri gerektiğini belirtti.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin hassasiyetlerini dikkate aldıklarına yönelik açıklamasına hitaben Elî Ewnî açıklamasının sonunda şunu dile getirdi: “Bu söylemler karşısında insan sadece gülmek istiyor.”

Diğer Haberler