KDP Şengal 17’inci Çalışma Ofisi: Sihela direnişi Duhok ve Zaxo işgalini önleyen destansı bir direniştir

KDP Şengal 17'inci Çalışma Ofisi: Sihela direnişi Duhok ve Zaxo işgalini önleyen destansı Wahid Bakozi

 Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Şengal 17’inci Çalışma Ofisi yaptığı açıklamada, kahraman Kürdistan Peşmergelerinin 26.10.2017’de Sihela’da Hummer ve zırhlı araçlarla saldırıya geçen Haşdi Şabi milislerine karşı tarihi bir destan yazdıklarını belirtti.

PDK, Şengal 17’inci Çalışma Ofisi Yetkilisi İdris Zozani Basnews’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Haşdi Şabi milisleri, bazı iç ve dış güçlerinde desteğiyle Sihela’da Peşmerge güçlerine yönelik kapsamlı bir saldırı başlattılar. Bu şekilde Duhok ve Zaxo’yu ele geçirerek Kürdistan adına hiç bir şey bırakmamyı hedeflediler. Fakat kahraman Kürdistan Peşmergeleri bu plan karşısında direnerek, Sihela’da tarihi bir destana imza attılar. Haşdi Şabi ve ona destek verenlerin Duhok ve Zaxo’yu ele geçirme planları boşa çıkarıldı.”

Zozani açıklamasının devamında şunları söyledi: “PDK, Şengal 17’inci Çalışma Ofisi o dönem yetkilisi Wahid Bakuzi bir grup kahraman Peşmerge ile birlikte gelişen saldırılara karşı destan yaratarak şehit düştüler. Düşman güçlerinin işgal hedeflerine müsade etmediler.”

Diğer Haberler