PKK Güçleri Peşmerge Birliğine saldırdı

PKK Güçleri Peşmerge Birliğine saldırdı

PKK güçleri bu gün saat 14.30 sıralarında Akre ilçesine bağlı  Nehle bölgesendeki peşmerge güçlerine saldırdı.

Darka Mazi’nin bölgeden aldığı bilgelere göre bu gün saat saat 14.30 sıralarında Şehiye köyü yakınlarındaki peşmerge güçlerine BKC ve RPG türü roket atarlarla saldırdı, saldırıda ayrıca ferdi silahlar da kullanıldı. Saldırının olduğu alanda Peşmergeler kontrol noktası kurmak için bulunduğu öğrenildi.

PKK güçlerinin saldırısına rağmen peşmerge güçleri tarafından karşılık verilmedi. Peşmerge güçlerinin köylülere “ biz iç savaş çıksın istemiyoruz, Başkan Barzani iç savaşa karşı tutumu bellidir, biz gerillanın ölmesini istemiyoruz, onları kardeş görüyoruz bu nedenle ateş açmadık, istersek onlara zarar vere bilirdik” dediği öğrenildi.

Darka Mazi kaynakları PKK’ye yakın kaynarların “Gare’de peşmerge operasyonu” adı altında yaptıkları haberlerin doğru olmadığının da altını çizdi.  Peşmerge güçleri alanda yeni bir kontrol noktası kurmak için bulunduğu da belirtildi. PKK’nin daha önce kontrol ettiği alanlarda hava saldırıları nedeni ile artık barınamadığı, köylerin boşaldığı ve daha içlere doğru halkın olduğu bölgelere doğru gelmek istediği belirtildi. Kaynaklarımız PKK’nin daha önce bulunmadığı Dinarte alanına doğru güçlerini kaydırdığını ve köylere yakın üslenmeye çalıştığı da belirtildi.

PKK’nin bölgedeki varlığı nedeni ile şu ana kadar 504 köy boşaltılmış durumda. Ayrıca Türk devleti de yaklaşık olarak 15 km içeri girmiş durumda.

PKK’nin savaşı sınır hattından sivil yerleşim yerlerine doğru çekmesi nedeni Şeraniş gibi yaz mevsiminde 40 bin turistin ziyaret ettiği alanlar artık kullanılamıyor.

Bölgede bulunan köylüler bir çok zaman PKK’ye çağrı yaparak köylerini canlı kalkan olarak kullanmamasını istedi.

Diğer Haberler