Asuri Siyasetçi: Ninova Ovasında yaşayan bileşenler ve Hristiyanlar sadece Peşmergenin varlığıyla huzur bulacaklar

Asuri Siyasetçi: Ninova Ovasında yaşayan bileşenler ve Hristiyanlar sadece Peşmergenin varlığıyla huzur bulacaklar, Suryani, Güney Kürdistan

Kürdistan Bölgesi Kildani – Asuri Siyasetçisi Wehide Yago Hurmiz yaptığı açıklamada, Ninova Ovasında yaşayan bileşenlerin sadece Peşmergenin varlığıyla huzur bulacaklarını belirtti.

Kürdistan Parlamentosu önceki dönem Milletvekili ve Kildani – Asuri Siyasetçi Wehide Yago Hurmiz yaptığı açıklamada, Ninova Ovasında yaşayan bütün halkların mevcut askeri güçlerin çekilmesini ve sadece Peşmerge güçlerinin kalmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Wehide Yago açıklamasında, Hristiyan ve diğer bileşenlerin sadece Peşmergenin varlığıyla huzur bulacaklarını ifade etti.

Üzerinde yaşadıkları toprakların Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından idare edilmesi gerektiğine vurgu yapan Hurmiz açıklamasının sonunda, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin idaresinin gelişmesi halinde göç etmiş ve topraklarına dönemeyen herkesin huzur ve rahat içerisinde dönerek yaşamlarına devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: BasNews

Diğer Haberler