ENKS üyesi: PKK müdhalesi müzakereleri durdurdu

ENKS üyesi: PKK müdhalesi müzakereleri durdurdu PYND, PYD Roj peşmergeler i

Hewler’de yayın yapan BasNews’te geçen habere göre ENKS’li bir yönetici ” ittifak görüşmelerinin durmasında PKK Müdhalesinin etkisi oldu” dedi.

 ENKS’li yetkili Rojava’da Kürtler arası birlik müzakerlerinin durmasından PKK’yi suçladı. ENKS Yönetim Kurulu üyesi Nûrî Birîmo “TEV-DEM ile yürütüğümüz görüşmeler PKK’nin müdahalesi yüzünden durdu” dedi.

HSD Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin inisiyatifi ve ABD’nin garantörlüğünde Rojava’daki siyasi partiler birlik müzakerelerine başlamıştı. Duhok Anlaşması’nın referans alındığı müzakerelerde üçüncü aşamaya geçilmiş, tarafların anlaşmaya yakın olduğu kaydedilmişti.

Ancak son bir kaç gündür müzakerelerin durdurulduğu öğrenildi.

ENKS Yönetim Kurulu üyesi Nûrî Birîmo “TEV-DEM ile birlik görüşmelerinin durmasının ana nedeni PKK’nin müdahaleleridir” dedi.

“Roj Peşmergeleri bizim kırmızı çizgimizdir” diyen Nûrî Birîmo “Bizden Roj Peşmergelerin koşulsuz HSD’ye teslim edilmesini istiyorlar. Bu kabul edilemez. Bu konuda bir anlaşma imzalanması gerekir” ifadelerini kullandı.

PYD’nin PKK’nin baskısı altında müzakerelere katıldığını ve bu şekilde bir sonuca varılamıyacağını dile getiren ENKS’li Nûrî Birîmo, Kürtlerin Suriye’de güçlü bir konuma gelmesini ve bunun içinde Rojava’daki Kürt tarafların anlaşmaya varması gerektiğinin altını çizdi.

Diğer Haberler