Duhok Polis Müdürlüğünden bazı yayın organlarının kötü muamele iddiasına cevap geldi

Duhok Polis Müdürlüğünden bazı yayın organlarının kötü muamele iddiasına cevap geldi

Duhok Polis Müdürlüğü son günlerde bazı TV kanalları ve haber sitelerinde yayınlanan gözaltına alınan kişilere dönük kötü muamele iddialarına yazılı açıklama yayınladı. Ayrıca Kızılhaç’ta göz altındaki kişilerle görüştü.

18 Ekim tarihinden bu yana bazı sosyal medya hesaplarında bazı kişilerin gözaltına alınırken zanlı ve ailesine şiddet uygulandığı, evlerinin dağıtıldığı yönünde haberler yapılıyor. Görüntülerde gözaltına alınan kişilere dair görüntüden daha çok daha sonrasında ki yakınlarının görüntüleri yer alıyordu. Ayrıca yayınlanan haberde bu kişilerin kaçırıldığı yönünde haber yapılıyordu.

Duhok Asayiş Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak bu yayınların tamamen bilinçli ve kurmaca olduğunu, siyasi amaçlı yapıldığı belirtildi.

Duhok asayiş müdürlüğü yaptığı açıklamada şunları söyledi: bazı TV Kanallarının ve Medya organlarının yayınladığı görüntülerin aslı yoktur.  Gözaltına alma tamamen hukuka uygun bir şekilde yapılmıştır. Mahkeme kararı polis müdürlüğüne iletilmiş ve kurumumuz bu karar çerçevesinde hareket etmiştir. Gözaltı sırasında da ne evlere ne de ailelere yönelik herhangi kanunsuz uygulama yapılmamıştır. Tüm gözaltları gerekli idari amirlerin gözetiminde ve açık bir biçimde yapılmıştır.

Asayiş müdürlüğü ayrıca bu yayınları yapan hakkında da şunu söyledi: Bazı çevreler tarafından Duhok’ta ki genel sakin durumun bozulmasına ve ortamda kaos oluşmasına dönük bir çaba vardır. Bu asılsız haberlerin amacı kaos ortamı yaratmak içindir.

Kızılhaç’tan açıklama

Gözaltına alınan bu kişiler için PKK’nin Avrupa kurumları tarafından bir kampanya başlatılarak gözaltında işkence gördükleri iddia edilmişti.

Kızılhaç tarafından gözaltındaki kişilerin ziyaret edildiği bildirildi. Kızılhaç görevlileri gözaltındaki kişilerin ailelerini arayarak kendileri ile görüştüklerini hiçbir fiziki işkence görmediklerini ve gözaltı koşullarının standartlara uygun olduğunu belirtti.

Diğer Haberler