12 gün sonra PKK’den Xazi Salih Elixan’ın katledilmesine dönük açıklama

12 gün sonra PKK’den Xazi Salih Elixan’ın katledilmesine dönük açıklama HPG BİM, Cemil Bayık, KCK; Kürdistan, Suikats

Kendi köyündeki evinde çocukları ile bahçede otururken gece görüşlü suikast silahı ile öldürülen Xazi Salih Elixan olayına dönük PKK bir açıklama yayılandı. HPG Basın ve İrtibat Merkezi tarafından dün yapılan açıklamada Xazi Salih Elixan olayı ile bir ilgilerinin olmadığı iddia edildi.

HPG BİM açıklamasında şu sözler yer aldı: “Güney Kürdistan Serzêrê Gümrük Kapısı Asayiş Müdürü Gazi Salih Alihan Duhok’un Kanimasi nahiyesine bağlı Gelite köyünde 8 Ekim günü uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Güney Kürdistan Bölgesi Genel Asayiş Müdürlüğü yaptığı açıklamada ve bazı medya organlarında yayınlanan haberlerde, bu karanlık saldırıdan Hareketimiz sorumlu tutularak bazı ithamlarda bulunulmuştur. Ancak güçlerimizin bu saldırıyla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu temelde yapılan açıklama ve haberler doğru olmayıp, gerçeği yansıtmamaktadır.”

Xazi Salih Elixan vurulduktan hemen sonra TV programına katılan abisi kardeşinin PKK tarafından pek çok kez tehdit edildiğini ve olayı PKK’nin yaptığını belirtmişti. Daha sonra Genel Asayiş müdürlüğü de yapılan soruşturma sonucunda olayın arkasında PKK’nin olduğunu belirtmişti.

Siyasi gözlemciler ve birçok çevre PKK’nin halkın tepkilerini yatıştırmak için bu açıklamayı yaptığını düşünüyor.  Görüşüne başvurduğumuz kişiler PKK’nin daha önce Hewler’deki Hokkabaz restoranda da aynı biçimde geç açıklama yapıp olayla alakamız yok dediğini fakat daha sonra yakalanan kişilerin PKK kadrosu olduğunu belirtiyor.

Diğer Haberler