Mesut Barzani: Kürdistan halkının değerlerine hakaret edenler bunun bedelini ödeyecekler

Kürdistan halkının değerlerine hakaret edenler bunun bedelini ödeyecekler

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Eski Başkanı  Mesud Barzani, Bağdat’ta PDK ofisi ve Kürdistan bayrağının yakılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kürdistan halkının değerlerine hakaret edenler bunun bedelini ödeyecekler” dedi.

KBY Eski Başkanı ve KDP Genel Başkanı Mesut  Barzani, Bağdat’ta PDK ofisi ve Kürdistan bayraklarının yakılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Barzani yaptığı açıklamada, “Bu namertçe yaklaşımlar Kürtlerin ve Kürdistan halkının onurlu duruşundan bir şey eksiltmez” dedi.

 Barzani açıklaması şöyle:  “Yenik ve yasal olmayan bir grubun Bağdat’taki PDK binasını ateşe verdiği ve Kürdistan’ın kutsal bayrağını yaktıkları bilgisi elimize ulaşmış durumda

Bu namertçe saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kürtlere ve Kürdistan halkının en yüce değerlerine el uzatılması Kürtlerin onuru ve değerinden bir şey eksiltmez.Ancak bu saldırı, o yenik grubun gericiliğini, kültürsüzlüğünü ve savaş kışkırtıcılığına dayanan zihniyetini açıkça göstermektedir.

Irak Federal Hükümeti’nin bu saldırıların önünü almasını almalarını bekliyoruz. Parti binasına saldıran ve Kürdistan halkının değerlerine hakaret edenler bunun bedelini ödeyecekler.”

Diğer Haberler