HSM: HPG Komuta Konseyi Üyesi Egît Cîvyan hayatını kaybetti

HSM: HPG Komuta Konseyi Üyesi Egît Cîvyan hayatını kaybetti

PKK’nin Halk Savunma Merkezi adlı organı tarafından  HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanı Egîd Civyan kod isimli Vahdettin Karay’ın Van’ın Çatak ilçesinin Masiro alaında TSK ile yaşanan bir çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu.

PKK’ye bağlı HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre; 11 Eylül günü Van-Çatak’a bağlı Masiro alanında TSK ile çıkan çatışmada HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanı Egîd Civyan kod isimli Vahdettin Karay ve  iki gerilla hayatını kaybetti.

Yapılan açıklamada Canfeda Goyi (Tekin Yıldırım) ve Hebûn Gırêspî (Xelîl Kavus) isimli 2 gerillanın da aynı çatışmada yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Türkiye İçişleri Bakanlığı’nın kırmızı listesinde yer alan Vahdettin Karay, 1995 yılında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden PKK saflarına katıldığı bildirildi.

Vahdettin Karay, 2014 yılında Şengal’deki PKK güçlerinin genel komutanıydı. En son PKK’nin Botan olarak belirlediği bölgenin genel sorumlusu olan Vahdettin Karay’ın HPG Askeri Konsey üyesi olduğu belirtildi.

Türk devleti 28 Eyül günü yaptığı açıklamada Vahdettin Karay’ın  hayatını kaybettiğni belirtmişti.

Diğer Haberler