Mesrur Barzani: PDK’li olarak değil Kürdistan halkının hizmetkarı olarak hükümette yer alıyorum

Mesrur Barzani: PDK’li olarak değil Kürdistan halkının hizmetkarı olarak hükümette yer alıyorum

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, bir PDK’li olarak değil Kürdistan halkının hizmetkarı olarak hükümette çalıştığını söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani PDK’li (Kürdistan Demokrat Partisi) olmaktan dolayı gurur duyduğunu lakin bir PDK’li olarak hükümette yer almadığını söyledi.

Başbakan bugünkü parlamento oturumunda Kürdistan Bölgesi’nin durumu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Sonrasında da başbakan parlamentodaki parti grubu başkanlarının sorunlarını cevapladı. Parlamenterlerin sorunlarını cevaplayan Başbakan Barzani, başbakan, başbakan yardımcısı ve mevcut bakanların hükümette parti temcileri olarak yer almadıklarını söyledi.

Başbakan Parlamento’da yemin ettiği günden şimdiye kadar sorumlu bir hizmetkar olarak hükümette görev aldığını bir PDK’li olarak görev almadığını söyledi.

Başbakan,” PDK’li olduğum için gururluyum. Lakin şu an hükümette görev alan sorumlu biriyim. Kak Qubad, Kak Şêx Awat ve diğer bütün bakanlar da öyle. Sizlerden rica ediyorum, bizleri parti temsilcileri olarak görmeyin. Sizler bizlere güven verdiniz,  bizler de Kürdistan halkının hizmetkarlarıyız” dedi.

Diğer Haberler