Kerkük Valisinden yeni Kürt karşıtı uygulama: Sahet îhtîfalat Mahallesi yıktırılıyor

Kerkük’ün meşru olmayan valisinin talimatıyla Kürtlere ait ev ve iş yerlerinin yıkılmaya başladı. Kerkük Kürt Hakları İnisiyatifi Sorumlusu Edhem Cumhe’nin BasNews’e yaptığı açıklamada, Kerkük’te atanmış valisinin talimatıyla Sahet Îhtîfalat Mahallesi’ndeki Kürtlere ait iş yeri ve evlerin yıkımına başladığını söyledi. Mahalle 2007’de kurulmuştu. Edhme Cumhe söz konusu ev ve dükkanların tapularının olmadığı gerekçesiyle yıkıldığını sözlerine ekledi. Kürt aktivist valilinin Kürtlerin ev ve iş yerlerini yıkma kararı verirken Araplara ait ev ve iş yerlerine dokunulmadığını belirterek, “Araplara ait yüzlerce ev ve iş yeri tapusuz. Ama sadece Kürtlerin ki bu bahaneyle yıkılıyor” ifadelerini kullandı. Kürt aktivist Edhme Cumhe’nin söylemine göre; Kerkük’ün Serçinar Mahalesi’nde de Kürtlere ait ev ve işyerlerinin aynı bahaneyle yıkımına başladığını kaydetti.

Kerkük’ün meşru olmayan valisinin talimatıyla Kürtlere ait ev ve iş yerlerinin yıkılmaya başladı.

Kerkük Kürt Hakları İnisiyatifi Sorumlusu Edhem Cumhe yaptığı açıklamada, Kerkük’te atanmış valisinin talimatıyla Sahet Îhtîfalat Mahallesi’ndeki Kürtlere ait iş yeri ve evlerin yıkımına başladığını söyledi. Mahalle 2007’de kurulmuştu.

Edhme Cumhe söz konusu ev ve dükkanların tapularının olmadığı gerekçesiyle yıkıldığını sözlerine ekledi.

Kürt aktivist valilinin Kürtlerin ev ve iş yerlerini yıkma kararı verirken Araplara ait ev ve iş yerlerine dokunulmadığını belirterek, “Araplara ait yüzlerce ev ve iş yeri tapusuz. Ama sadece Kürtlerin ki bu bahaneyle yıkılıyor” ifadelerini kullandı.

Kürt aktivist Edhme Cumhe’nin söylemine göre; Kerkük’ün Serçinar Mahalesi’nde de Kürtlere ait ev ve işyerlerinin aynı bahaneyle yıkımına başladığını kaydetti.

Kaynak: BasNews

Diğer Haberler