Atina’da referandumun 3’üncü yılını kutlayan Kürtler: Kürt halkıda tüm dünya hakları gibi bağımsız devlet kurmayı hak ediyor

Atina'da referandumun 3'üncü yılını kutlayan Kürtler: Kürt halkıda tüm dünya hakları gibi bağımsız devlet kurmayı hak ediyor

Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun 3’üncü yıldönümü nedeniyle Yunanistan’ın Başkenti Atina’da yaşayan Kürt diasporası, Yunanistan Parlementosu önünde bir etkinlik düzenledi.

Kürdistanlılar Ala Renginlerle katıldıkları etkinlikte, Yunanistan Parlementosu’na, hükümet yetkililerine, tüm siyasi partilere ve insan hakları kuruluşlarına çağrılarda bulundu.

Kürdistan şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra, Yunanca hazırlanan mektup Cemil Turan Bazidi tarafından etkinliğe katılan kitleye okundu.

Kürt aydını, yazar Cemil Turan Bazidi tarafından okunan mektupta, 25 Eylül 2017 günü, Kürt halkı bağımsızlık iradesini ifade etmek için gittiği referandumda ezici bir çoğunlukla (% 92.37) bağımsızlıktan yana iradesini ifade ettiğini belirtti.

Cemil Turan Bazidi okuduğu mektubun devamında, Kürdistan’ın sömürgeci egemen devletlerin tehdit ve şantajları yüzünden Kürt halkının bağımsızlık iradesinin gerçekleşemediğine dikkat çekti.

Kürdistan’da özgürlük ve bağımsızlıktan yana olan gelişmeleri hiç kimsenin engelleyemeyeceği konusuna dikkat çeken Bazidi, bu gün Rojava Kürdistanı’nda gerçekleşen Kürt ulusal güçlerinin birlik ve beraberlik çalışmalarında olduğu gibi, Kürt halkının Ulusal Kurtuluş mücadelesini kimsenin engelleyemeyeceğini ifade etti.

Kürt Yazar Bazidi, Yunanistan’da yaşayan Kürt diasporası olarak, Yunan halkından ve onun temsilcisi olan Parlemento, Hükümet, Siyasi partiler ve insan hakları kuruluşlarından, Kürt halkının meşru referandum sonucu olan Bağımsızlık talebini desteklemesini ve konuyu Avrupa Parlementosu’na, BM’ye (Birleşmiş Milletlere) götürmesini ve desteklemesini istedi.

Kürt aydın ve yazar Cemil Turan Bazidi konuşmasının sonunda, Kürt halkının da tüm dünya halkarı gibi bağımsız devletlerini kurmayı hak ettiğini belirtti.

Kürtçe yapılan konuşmalardan sonra eylem son buldu.

Diğer Haberler