Mihemed Haci Mehmud: Bağımsızlık referandumu Kürt halkının tapusudur

Mihemed Haci Mehmud: Bağımsızlık referandumu Kürt halkının tapusudur PSDK; Kürdistan, Barzani,

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (PSDK) Genel Sekreteri Mihemed Haci Mehmud yaptığı açıklamada, bağımsızlık referandumunun Kürt halkının tapusu olduğunu ve gerektiği her zaman kullanabileceklerini belirtti.

Amerika’nın Sesi Radyosu’nun (VOA) sorularını yanıtlayan Mihemed Haci Mehmud açıklamasında, 25 Eylül’ün Kürtler açısından tarihi bir öeneme sahip olduğunu ve Kürt halkının meşru taleplerini bütün dünyaya duyurduğunu dile getirdi.

Mehmud açıklamasının devamında, bağımsızlık referandumunun Kürt halkı için kalıcı bir tapu olduğunu ve gerekli gördüğü her zaman menfaatleri için kullanabileceğini ifade etti.

Bağımsızlık referandumunun kullanılmasının her zaman için farklı sonuçları olacağına dikkat çeken PSDK Genel Sekreteri şunları söyledi: “Bana“göre Kürdistan’ın sadece bir köyünde dahi olsa bağımsızlık hakkımızı kulanabilmeliyiz ve Kürt devletini ilan etmeliyiz. Çünkü bir köyde bağımsızlık ilan ettiğimiz vakit bu Kürdistan’ın her tarafına yayılacaktır.”

Bütün dünyada özgürlük ve bağımsızlıktan dem vurulduğuna dikkat çeken Mihemed Haci Mehmud şu hususlara vurgu yaptı: “40 milyon nüfuslu bir halk neden halen bağımsız değil? Neden Sudan’ın Güney’ndeki Sudan’lıları ayırarak ayrı bir devlet kuruyorlar ve bütün dünyaya kabul ettiriyorlar. Neden Timur’un Doğusunu 250 milyonluk Müslüman Endanozya’dan ayırarak onlara bir devlet kuruyorlar.”

Irak devletinin, Kerkük ve Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürdistani bölgeleri işgal etme planının çok önceleri karar altına alındığının altını çizen Mehmud, bu işgal hareketlerinin referandumla bir alakasının olmadığına vurgu yaptı.

Açıklamasının sonunda Başkan Mesud Barzani’nin rolüne dikkat çeken PSDK Genel Sekreteri Mihemed Haci Mehmud, Başkan Barzani’nin referandumu başarıyla gerçekleştirdiğini ve zafere ulaştırdığını belirterek şunları söyledi: “Sayın Mesud Barzani tarihi ve önemli bir çalışma yürüttü. Hem kendisi hem partisi ve hemde tarih adına yaptığı bu değerli çalışmanın tarihte bir eşi benzeri daha olmamıştır.”

Diğer Haberler