Bağdat’ta Kürt aileyi öldüren katil Türkiye’ye geçmek isterken Erbil’de Antiterör timleri tarafından yakalandı

Kürdistan Bağdat’taki Kürt ailenin katili Erbil’de yakalandı Kurdistan24 -Türkçe Kurdistan24 -Türkçe |Bir saat önce Bağdat’taki Kürt ailenin katili Erbil’de yakalandı Irak Kürdistan Bölgesi ERBİL (K24) – Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir Kürt ailenin 3 üyesinin başını keserek infaz eden katil, Kürdistan Antiterör timleri tarafından yakalandı. Kürdistan Antiterör tarafından yapılan açıklamada, Bağdat’taki Kürt bir ailenin 3 üyesini katleden Mehdi Hüseyin Nasır Meter’in Erbil’de yakalandığı belirtildi. Söz konusu katilin, Erbil’de saklandığı ve Erbil Asayiş Müdürlüğü tarafından takibe alınıp yakalandığı ifade edildi. 1984 Bağdat doğumlu olan ve suçunu itiraf eden Meter, Irak İçişleri Bakanlığı personeli olduğunu ve Rusya Büyükelçiliği’nin güvenlik görevini yürüttüğünü ifade etti. İnfaz ettiği Dara Rauf’u 4 yıldır tanıdığını söyleyen Meter, borçlu olup para ihtiyacı olduğu için 2 gün önce Rauf’un yanına gidip para istediğini kaydederek, “Parasının olmadığını söyledi. Yakınımda bir bıçak vardı. Bıçağı alıp ona vurdum” dedi. Cinayeti işledikten sonra şoka girdiğini ve cesedi saklamak istediğini iddia eden Meter, ardından Rauf’un eşinin geldiğini ve çığlık atmaya başladığını sildirdi. Meter, Rauf’un eşini de infaz ettiğini, ardından Şilan’ın geldiğini ve onu da infaz ettiğini itiraf etti. Cinayetin ardından şahsi aracıyla yurtdışına çıkmak için Erbil’e geldiğini kaydeden Meter, işlemlerini yapıp Türkiye’ye geçmek istediğini ifade etti. BAĞDAT’TAKİ VAHŞİ CİNAYET Geçtiğimiz Pazartesi akşamı Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir Kürt ailenin 3 üyesi başları kesilerek infaz edilmişti. Irak medyasında yer alan habere göre Şilan Dara isimli üniversite öğrencisi ile annesi Aliye Necmi ve babası Dara Rauf, dün gece kendi evlerinde başları kesilerek infaz edilmişti. Genç kızın tecavüze uğradığı ve ardından iki bacağının da kesildiği ortaya çıkmıştı.

 Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir Kürt ailenin 3 üyesinin başını keserek infaz eden katil, Kürdistan Antiterör timleri tarafından yakalandı.

Kürdistan Antiterör tarafından yapılan açıklamada, Bağdat’taki Kürt bir ailenin 3 üyesini katleden Mehdi Hüseyin Nasır Meter’in Erbil’de yakalandığı belirtildi.

Söz konusu katilin, Erbil’de saklandığı ve Erbil Asayiş Müdürlüğü tarafından takibe alınıp yakalandığı ifade edildi.

1984 Bağdat doğumlu olan ve suçunu itiraf eden Meter, Irak İçişleri Bakanlığı personeli olduğunu ve Rusya Büyükelçiliği’nin güvenlik görevini yürüttüğünü ifade etti.

İnfaz ettiği Dara Rauf’u 4 yıldır tanıdığını söyleyen Meter, borçlu olup para ihtiyacı olduğu için 2 gün önce Rauf’un yanına gidip para istediğini kaydederek, “Parasının olmadığını söyledi. Yakınımda bir bıçak vardı. Bıçağı alıp ona vurdum” dedi.

Cinayeti işledikten sonra şoka girdiğini ve cesedi saklamak istediğini iddia eden Meter, ardından Rauf’un eşinin geldiğini ve çığlık atmaya başladığını sildirdi.

Meter, Rauf’un eşini de infaz ettiğini, ardından Şilan’ın geldiğini ve onu da infaz ettiğini itiraf etti.

Cinayetin ardından şahsi aracıyla yurtdışına çıkmak için Erbil’e geldiğini kaydeden Meter, işlemlerini yapıp Türkiye’ye geçmek istediğini ifade etti.

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir Kürt ailenin 3 üyesi başları kesilerek infaz edilmişti.

Şilan Dara isimli üniversite öğrencisi ile annesi Aliye Necmi ve babası Dara Rauf, dün gece kendi evlerinde başları kesilerek infaz edilmişti. Genç kızın tecavüze uğradığı ve ardından iki bacağının da kesildiği ortaya çıkmıştı.

Diğer Haberler