Kürt aile başları kesilerek öldürüldü, Haşdi Şabi milisleri şüpheli listesinde

Kürt aile başları kesilerek öldürüldü, Haşdi Şabi milisleri şüpheli listesinde

Dün gece Bağdat’ın batısındaki Mensur Mahallesi’ndeki Kürt aile hunharca katledildi başları kesildi, genç kıza tecavüz edildi. Göstericilere yardım eden ailenin Haşdi Şabi milisleri tarafından öldürüldüğüne dair iddialar var.

Dün gece silahlı bir grup Kürt bir ailenin üç ferdini de hunharca katletti . Baba Dara Reûf boğazı kesilmiş halde anne Xatû Aliye Reşîd Necîm ise birçok yerinden bıçaklanmış, kızları Şilan Dara ise elleri-ayakları ve boğazı kesilmiş halde bulundu. Şilan’a tecavüz edildiği kaydedildi.

İnsan Hakları aktivistleri, Şilan Dara’nın Bağdat’taki gösterilere aktif katıldığını ve gösterilerde yaralananlara yardım eden sağlık ekibinde yer aldığı, bu yüzden bazı siyasi kesimlerin silahlı güçlerince bilinçli bir şekilde hedef aldığını belirtiyorlar.

İnsan Hakları aktivistlerine göre Şilan Dara’nın katledilmesi protestolara katıldığı için Haşdi Şabi milisleri tarafından katledildi. Çünkü Şilan’ın evi Rus konsolosluğunun bulunduğu sokakta ve yüksek güvenlikli bir bölge. Yüksek güvenlikli sokakta normal bir hırsızlık suçu işlenmesine kimse ihtimal vermiyor. Ayrıca sokağa giriş çıkış kontrol altındaEmniyet güçlerinin izni olmadan bölgeye girilmesi imkansız.

Diğer Haberler