Başkan Barzani dövmesini taşıyan Peşmerge’ye işkence

Başkan Barzani dövmesini taşıyan Peşmerge’ye işkence

Hawkar Reşid isimli Peşmerge, görev yerine gittiği sırada, Kerkük’teki bir kontrol noktasından geçerken Irak askerlerinin işkencesine maruz kaldı.

K24’e konuşan Peşmerge Hawkar Reşid, Qerehencir’deki görev yerine gitmek için taksiyle Kerkük’teki Dareman kontrol noktasından geçtiğini belirterek, kendisine diğer insanlardan farklı muamele yapıldığını ifade etti.

Çemçemalli olup Erbil’in Bineslawe kasabasında ikamet eden Reşid, Dareman kontrol noktasına geldiğinde sarı askeri elbiselerini giyindiği için, Irak ordusu 61’inci Tugay’a bağlı güçlerin taksiden inmesini istediklerini kaydetti.

Reşid, “Otomobilden indiğimde askerlerden biri kolumdaki Başkan Mesud Barzani dövmeni görerek, ‘Kolunda Mesud Barzani’nin resmi var’ diye bağırdı. Sen KDP’lisin diyerek tokat ve yumruklar savurup hakarette bulundular” ifadelerini kullandı.

Askerlerin, kendisinin bir daha söz konusu kontrol noktasından geçmemesini istediklerini söyleyen Reşid, 2013 yılından beri Başkan Barzani’ye olan sevgisinden ötürü koluna bu dövmeyi yaptırdığını dile getirdi.

Kulağına şiddetli yumruk darbeleri aldığı için ağrıdan uyuyamadığını dile getiren Reşid, serbest bırakılmak istediğinde, bir daha söz konusu kontrol noktasının olduğu yoldan geçmemesi şartıyla bırakıldığını belirtti.

Reşid, kendisine yapılan haksızlığın hesabının Başkan Barzani tarafından sorulması çağrısında bulundu.

kaynak:K24

Diğer Haberler