YNK, MK üyesi Çawreş: Başkan Barzani bir büyüğümüz olarak toplantı çağrısı yapmalı

YNK, MK üyesi Çawreş: Başkan Barzani bir büyüğümüz olarak toplantı çağrısı yapmalı

 Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Merkez Komite üyesi ve Peşmerge Güçleri 70’inci birlikler Komutanı Mistefa Çawreş yaptığı açıklamada, taraflara seslenerek karşılıklı saygıyı korumalarını talep etti. Başkan Barzani bir büyüğümüz olarak taraflara toplantı çağrısı yapması halinde bu çağrıyı görev kabul edeceklerini ve toplantı için huzuruna gidebileceklerini belirtti.

Mistefa Çawreş bugün Basnews’e yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi: “Kardeşlik halkların başarılı olmasının en değerli faktörüdür. Dünya halkları içerisinde saygınlık kazanmak için bu gerekli. Kardeşlik kültürü belirlenen ulusal hedeflere ulaşmanın en büyük parçasıdır. 1988’den bugüne biz ‘Kürdistan Cephesi’ kurduk. Daha sonra genel ayaklanmaları (Serhildan) başlattık. Bu yaklaşım doğru ve zaruri bir yaklaşımdı. Hem Iraklı hemde Kürdistan Bölgesi’ne göz diken güçlere karşı bu tavır çok değerli bir tavırdır.”

Çawreş YNK ve Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ilişkilerine yönelik açıklamalarını ise şu şekilde sürdürdü: “PDK ve YNK’nin toplanması şart.Kürdistan Bölgesi belirsiz bir duruma doğru ilerliyor. koronavirüs dünyayı esir aldı ve bizim halkımızda şu an tereddüt içerisinde. PDK ve YNK’nin daha fazla birbirlerine yakınlaşması gerekli. Çünkü her iki partinin de askeri ve siyasi sorumlulukları var. Aynı cephede birbirlerine güç vermeliler. Bireysel olarak birilerinin söyledikleri olumsuz şeylere fazla itimat etmemeliyiz. Hepimiz şu veya bu şekilde hatalar yaptık. Bundan sonra yanlış söylemlerden uzak durarak durumu daha fazla kötüleştirmemiz gerekir.”

Kaynak: BasNews

Diğer Haberler