Neçirvan Barzani’nin Ankara ziyaretinin ardından önemli adım: Kaplan- Pençe operasyon sona erdi

Neçirvan Barzani'nin Ankara ziyaretinin ardından önemli adım: Kaplan- Pençe operasyon sona erdi Haftanin

Dün Neçirvan Barzani ve beraberindeki bir heyet Ankara’ya ziyarette bulunmuştu.  Neçirvan Barzani öncelikle Türkiye Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile daha sonra da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.

Görüşmenin hemen ardından bu gün TSK bir açıklama yaparak Pençe Kaplan operasyonunu durdurduğunu açıkladı.

Neçirvan Barzani’nin dünkü ziyaretinde Irak devletinin taleplerini de Türkiye’ye aktadığı zannediliyor.  Neçirvan Barzani Türkiye ziyaretinden önce Bağdat’ı ziyaret etmiş, Irak başbakanı Kazımi ile de görüşmüştü.  Irak devleti Türkiye ile diyalgo için öncelikle operasyonların sona ermesini talep etmişti.  Neçirvan Barzani’nin o hemen ardından Türkiye’yi ziyaret etmesi  iki devlet arasında arabuluculuk yapıldığını da gösteriyor.

Kürdistan Bölgesey Yönetimi hükümeti ve parlamentosu Pençe- Kaplan opersyonunun başından itibaren PKK ve Türk devletine  çağrı yaparak çatışmaların en çok kendilerine zarar verdiğini açıklamıştı.

Türk devletinin Güneyi işgalinin bir parçası olan Pençe Kaplan operasyonu 18 Haziran günü başlamıştı. Türk ordusu Haftaninin tüm stratejik alanlarına girmiş, PKK güçlerini çiyaye spi tarafına çekmişti.

Diğer Haberler