Türk devletinden Sakarya’da ki saldırıya dönük açıklama: Görmezsen yoktur

Sakarya, Kürt işçiler, Mevsimlik işçiler, Saldırı, Irkçılık, Sakarya Valiliği, Ali İhsan Yavuz, Mazidağlı işçiler

Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya’ya giden 16 fındık işçisinin işveren ve köylülerin saldırısına uğradığını gösteren görüntüler sosyal medya üzerinden büyük tepkiye neden oldu.  Olaya AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya milletvekili Ali İhsan Yavuz ve Sakarya valliği birer açıklama yaptı. Açıklamda görüntülere rağmen olayın doğru olmadığı söylendi. Bu red ediş akıllara Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorunu için Rusya’da yaptığı açıklamada “Görmezsen Yoktur” sözünü getirdi.

Ali İhsan Yavuz açıklamada herhangi bir soruşturma çağrısı yapmazken olayı görünür kılan basını eleştirdi. Oysaki bu olay Kürt işçilerin uğradığı son saldırı değil.  Sakarya’da yaşanan ilk olay da değil. . Geçen yıl Sakarya’da Kürt bir işçi öldürülmüştü. Yine Aralık 2018’de Sakarya’da Kürtçe konuştukları için silahlı saldırıya uğrayan Kadir Sakçı (43) hayatını kaybederken aynı saldırıda ağır yaralanan oğlu Burhan Sakçı (16) da yaralandı.

Bu yıl da Temmuz ayında da Yozgat’ın Çekerek ilçesinde orman işçisi olarak çalışan Kürt işçiler, köy muhtarları ve köylülerin saldırısına uğramıştı.

Son yıllarda devletin olaylara sessiz kalması nedeni ile nerdeyse Kürt işçilerin şiddet ile karşılaşması rutin bir hal aldı.

Yavuz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sakarya’da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır. Sakarya, Türkiye’nin, Balkanların ve Kafkasların her yerinden gelerek yerleşen insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir yerdir. Sakarya’da tüm etnik unsurlar etle tırnak olmuşçasına birbiriyle bütünleşmiştir. Örnek bir kaynaşma, birliktelik ve yardımlaşmanın söz konusu olduğu Sakarya’mız bu anlamda tam bir huzur kentidir. Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek bunu yapanlar açısından en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Buna alet olanlar açısından da bu durum tam bir aymazlık, Sakarya’ya ve hatta milletimize karşı yapılan ise açık bir saygısızlıktır.”

Diğer Haberler