Türkiye’ye bağlı çeteler Efrin’de 11 vatandaşı fidye almak için kaçırdı

Türkiye'ye bağlı çeteler Efrin'de 11 vatandaşı fidye almak için kaçırdı

Türkiye’ye bağlı çeteler Efrin’de 11 sivil vatandaşı kaçırdı ve serbest bırakma karşılığı olarak ailelerinden fidye isteniyor.

Efrin İnsan Hakları Örgütü yayınladığı açıklamada, askeri polis güçleri dün Cinderes’e bağlı Çolaqa köyünde 3’ü yaşlı 6 sivil vatandaşı kaçırdığını duyurdu.

Örgüt kaçırılanların kimlik bilgilerinin şu şekilde olduğunu paylaştı; Kemal Şêxo (80), Ebdulrehman Sîdo (80), Ebdulrehman Reşo (75), Rustem Rîhanê (45), Hemze Reşo (45) û Ehmed Reşo (40).

Efrin İnsan Hakları Örgütü yayınladığı açıklamada, Türkiye’ye bağlı çetelerin geçen 2 ay süresinde Çolaqa köyünden 15 kişiyi kaçırdıklarını ve fidye aldıktan sonra serbest bıraktıklarını belirtti.

Örgüt açıklamasında, silahlı çetelerin 29 Ağustos’da Reco’ya bağlı Kûra köyünde Selah Birimo isimli bir vatandaşı kaçırdıklarını ve şu ana kadarda akibetinin bilinmediğini ifade etti.

Efrin İnsan Hakları Örgütü açıklamasının devamında, 15 Ağustos’da Şiye’ye bağlı Mistika köyünde Esad Elo, Ebdo Mihemed, Malşin Elo ve Mihemed Hiso isimli 4 vatandaşın Emşat grubu tarafından kaçırıldığını ve 1200 ile 2000 Türk lirası arasında değişen fidyeler karşılığında bırakıldıklarını dile getirdi.

Efrin İnsan Hakları Örgütü 2 gün önce yayınladığı açıklamada, Türkiye’ye bağlı çetelerin 2 ay zarfında Efrin’e bağlı köylerden 160’ın üzerinde sivil vatandaşı kaçırdığını paylaştı.

Diğer Haberler