KDP’den PKK’ye: siz Kürtlerin kazanımlarını bölgesel hesaplar uğruna seferber etmek istiyorsunuz

KDP'den PKK'ye: siz Kürtlerin kazanımlarını bölgesel hesaplar uğruna seferber etmek istiyorsunuz

Dün gece KDP’nin resmi yayın organı KDP. İnfo sitesinde PKK yöneticilerinden Duran Kalkan’ın Kürdistan Bölgesi ve KDP ile ilgili ithamlarına dönük bir yazılı açıklama yapıldı. Duran Kalkan PKK yayın organı Mezopotamya TV’de  Kürdistan Peşmergelerini hain olarak değerlendirmişti.

Kuruntulu hikayeleriniz siyasi iflasınızın göstergesidir

KDP ‘nin Basın ve Kültür Kuruluşu’nun Gazetecilik Bölümü’nden tarafından yapılan açıklamada, Duran Kalkan’ın açıklamalarına yönelik, “ sanrılı hikayeleriniz siyasi iflasın göstergesidir” denildi.

Açıklamada, “KCK Eşbaşkanları Cemil Bayık ve Bese Hozat )Kürdistan Bölgesi ve Kürdistan Demokrat Partisi’ne yönelik ithamlarında başarılı olamayınca Duran Kalkan ve PKK’li bir grup yeni bir tiyatro sergilemeye başlayarak KDP’ye yönelik yersiz ithamlara yöneldi. PKK’nin bu takımının sorunu, kuruntulu (vehmi) hikayelerinizle  bir doğada boğulmuş olmaları ve fikri açıdan iflas etmiş olmalarıdır” ifadelerine yer verildi.

Bu takımın Kürt karşıtı niyetinin açığa çıkarılması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, PKK’nin siyasi iflasının faturasını Kürdistan Bölgesi ve KDP’ye yüklemek istediği belirtildi.

KDP ‘halk egemenliği, mücadele ve direniş’ şiarıyla Kürdistan için tarihi kazanımlar elde etti

Duran Kalkan ve söz konusu PKK takımının aslı olmayan söylemlerle kendilerini aklamaya çalıştığının vurgulandığı açıklama şöyle sürdürüldü:

“Onlar Kürdistan Demokrat Partisi’nin mücadeleci ve toplumsal bir parti olarak siyasi mücadelesiyle bölgede en büyük Kürdistani geçmişe sahip parti olduğunu biliyorlar. Duran Kalkan ve yüzü kapalı ekibine diyoruz ki; KDP ‘halk egemenliği, mücadele ve direniş’ şiarıyla Kürdistan için tarihi kazanımlar elde etti. Kürtlük kimliğini Ortadoğu’da oluşturup, bu kimliği korudu. Bölge ülkelerinin çıkarları için halkı öldürüp, halkın kaderinin önünde engel olmadı.

Siz şimdiye kadar Kürt kültürünü istemediniz. Kürtçe’yi de öğrenmediniz. Bize niçin Kürtler adına konuştuğunuzu ve niçin burada olduğunuzu söylemiyorsunuz. O sınırda kime hizmet ediyorsunuz?”

Sizin cephenizin Kürdistan Bölgesi, Kuzey ve Rojava’daki siyaseti Kürdistanlılara şunu göstermiştir ki, siz Kürtlerin kazanımlarını bölgesel hesaplar uğruna seferber etmek istiyorsunuz.

PKK takımının açıklamasında kendilerini Kürtlerin birliğini dert edinenler olarak göstermeye çalıştıklarının vurgulandığı açıklamada, “Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Kürdistan Bölgesi’nin yönetiminde KDP’nin ortağıdır. İletişimimiz, koordinasyonumuz ve rolümüz bellidir. KYB ve KDP Kürdistan Bölgesi’nin birlikte yönetmektedirler ve sizleri ilgilendirmeyen konulara karışmamanız, bu duruma saygı duymanız gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

90’larda peşmergeleri şehit ediyordunuz

Kürdistan Bölgesi’nin meşru ve resmi yapısıyla Kürtlerin sesini dünyada yükselttiğini, ancak PKK’nin Kürtler için büyük kazanımların olduğu 90’lı yıllarda Peşmergeleri şehit ettiğinin kaydedildiği açıklamada, Kandil hattı ve Duran Kalkan’ın o günleri hatırlaması gerektiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, “Hatırlıyor musunuz, Rahmetli Mam Celal, Kürdistan Parlamentosu Genel Kurulu’nda sizin düşünce ve eylemlerinizi millete tanıttı. Sizin kim olduğunuzu, Güney Kürdistan’a niçin geldiğinizi ve sizin kirli işlerinizi Kürdistan halkına anlattı” denildi.

PKK’nin geçmiş dönemde de Türkiye’yi Kürdistan Bölgesi topraklarına çekmek için savaş mühendisliği yaptığının kaydedildiği açıklamada, KDP’nin onlarca yıldır Kürt özgürlük mücadelesinin liderliğini yapmakla onur duyduğu belirtildi.

KDP’nin PKK’nin siyasete henüz yeni başladığı 1992 yılında Kürt halkına bir mucize sunduğu ve Kürdistan Hükümeti’ni kurduğunun altının çizildiği açıklamada, söz konusu kazanımların KDP, KYB ve diğer Kürdistani partilerin sonucu olduğu ifade edildi.

Kürdistan Hükümeti ve parlamentosu diyemiyorsunuz

PKK’nin Kürdistan Hükümeti ve Kürdistan Parlamentosu’nun adını anmaksızın sürekli KDP ve KYB isimleriyle Kürdistan Bölgesi’nden bahsetmesine dikkat çekilen açıklamada, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ePKK tarafından çekildiği kaydedildi.

Açıklamada, “Siz de Kürdistan Bölgesi’nde yüzlerce köyü işgal ettiniz ne o köylere dönüp huzur içirişinde yaşamasına izin vermediğiniz gibi Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin o köylere hizmet ulaştırmasına engel oluyorsunuz” denildi.

Diğer Haberler