Türkiye’ye bağlı çeteler Efrin’de biri kadın 7 kişi kaçırdı

Türkiye'ye bağlı çeteler Efrin'de biri kadın 7 kişi kaçırdı

Türkiye destekli  çete gruplarının Efrin’de aralarında bir kadının da bulunduğu 7 Kürt vatandaşı kaçırdığı bildirildi.

Efrin İnsan Hakları Örgütü, 23 Ağustos tarihinde Efrin’in Kurzela köyüne polis kıyafetleri üle baskın düzenleyen Suriye Milli Ordusu’na bağlı bir grubun biri kadın 6 kişiyi kaçırdığını duyurdu.

Kaçırılan sivillerin isimlerinin;  Subhî Cuman Sîdo, Welîd Cuman, Ehemd Zekî Îbiş, Ehmed Elo, Hemodî Nûrî Cafer ve Yasemîn Îbrahîm Ebdo olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Ceyş El Serqiya grubunun, 23 Ağustos’ta Xelîl Mihemed Elî Îbrahîm  isimli bir genci kaçırdığı ve akibetinin bilinmediği ifade edildi.

Efrin İnsan Hakları Örgütü, ayrıca Efrin’in Şiyê ilçesinin Senarê köyünde Vakkas Tugayları’na bağlı bir grubun  Ebdula Husên Mustefa Axa  isimli bir vatandaşın evine zorla girerek, evdeki değerli eşyaları yağmaladıkları belirtildi.

Türk ordusu ve Türkiye destekli SMO’ya bağlı çetelerin  Efrin’e yönelik ortak bir harekat düzenlemiş yaklaşık 3 ay süren harekat ardından 18  Mart 2018’de Efrin Türkiye destekli grupların eline geçmişti. Çok sayıda Efrinli evlerini terk ederek Rojava Özerk Yönetimi ve Suriye rejiminin kontrolündeki bölgelere kaçtı. Bölgede kalan ailelere yönelik ise SMO gruplarının kaçırma, fidye, yağmalama ve adam öldürme gibi hak ihlalleri ise devam ediyor.

Diğer Haberler