Mesrur Barzani: Enfal bir soykırım ve bir milletin tarih, coğrafya, geçmiş ve doğasıyla silinmesi girişimidir

Mesrur Barzani: Enfal bir soykırım ve bir milletin tarih, coğrafya, geçmiş ve doğasıyla silinmesi girişimidir

Mesrur Barzani, Enfal, sadece bir olay ve rakam değil, etkisi on yıllar boyunca sürecek bir soykırım ve Enfal soykırımının etkilerinin on yıllar boyunca süreceğini söyledi.

Baas rejimi tarafından 25 Ağustos – 6 Eylül 1988’de gerçekleştirilen Behdinan Enfali’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başbakan Mesrur Barzani, “Kürdistan halkı için Enfal, sadece bir olay ve rakam değil, bir soykırım ve bir milletin tarih, coğrafya, geçmiş ve doğasıyla silinmesi girişimidir” ifadesini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani’nin mesajı şöyle:

“32 yıl önce Irak Baas rejimi Enfal süreci çerçevesinde Enfal’in son aşamasını Behdinan’da gerçekleştirdi ve bu saldırıda binerce şehit ve kayıp verildi, yüzlerce köy yıkıldı.

Kürdistan halkı için Enfal, sadece bir olay ve rakam değil, etkisi on yıllar boyunca sürecek bir soykırım ve bir milletin tarih, coğrafya, geçmiş ve doğasıyla silinmesi girişimidir.

Bu hüzünlü anmalar, milletimizin meşru haklarını savunmada ve Kürdistan halkına karşı işlenen suçlarda verilen kurbanları hatırlamada bizi daha çok teşvik etmeli. Yasal ve anayasal haklarımızdan biri de Irak Suçlar Yüksek Mahkemesi’nin kararına göre Enfal kurbanlarının yakınlarının tazmin

Enfal ve Kürdistan kurtuluş yolunun bütün şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyorum.”

Diğer Haberler