KDP’den açıklama: Hükümet kurumlarını yakan, taşlayan kişi ve taraflar ‘gösterici’ olarak kabul edilemez

KDP'den açıklama: Hükümet kurumlarını yakan, taşlayan kişi ve taraflar ‘gösterici’ olarak kabul edilemez

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) birkaç gün önce meydana gelen olaylarla ilgili yaptığı açıklamada “Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının protesto hakkına saygı duyuyoruz ancak bazı kişi ve taraflar, şiddette başvurarak söz konusu gösterileri kendi siyasi amaçlarına göre kullanmak istiyor” ifadelerini kullandı.

KDP birkaç gün önce Kürdistan Bölgesi’nde meydana gelen olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Gösteri ve protesto hakkının demokrat toplumlarda fikirleri beyan etme özgürlüğünün bir göstergesi olduğu belirtilen açıklamada, “Ancak bazı kişi ve taraflar, gösterilerde şiddete başvurarak vatandaşların gösteri hakkını kendi siyasi amaçları için kullanmaya çalışıyor” denildi.

Açıklamada, “KDP, Kürdistan halkının meşru haklarının destekçisidir ve diğer samimi taraflarla birlikte vatandaşların sorunlarını çözme konusunda Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin desteklenmesi yönündeki çabasını sürdürmektedir” denildi.

Gösterilerde şiddete başvurulmasına tepki gösterilen açıklamada, “Meşru gösterilerin arasına sızan ve hastaneler, hükümet kurumları ile siyasi tarafların kurumlarını yakan, taşlayan kişi ve taraflar ‘gösterici’ olarak kabul edilemez. Söz konusu kişi ve tarafların yargılanmaları gerektiğini belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yasalar çerçevesinde gösteri ve protesto hakkının kullanılmasının provoke edilmesine sert tepki gösterilen açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi:

“Yasalar çerçevesinde yapılan gösterilerin vatandaşların siyasi sürece doğrudan bir katılım şekli olduğuna inanıyoruz. Ancak gösterilerde bazı kişi tarafların göstericilerin arasına gizlenerek, gösterileri kendi menfaatleri doğrultusunda kullanma girişimleri ve şiddete başvurmaları kabul edilemez.

Hükümet ve siyasi tarafların kurumlarına saldırılar toplumsal barışa zarar verdiği gibi, gösterilerin amacından sapmasına, kaos ve kargaşa ortamının hazırlanmasına sebep olmaktadır. Tüm bunların sorunların çözümüne katkı sağlamadığı gayet açıktır.

Kürdistan halkının meşru taleplerinin destekçisi olan KDP olarak, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.”

Diğer Haberler