Türkiye’ye bağlı çeteler 4 gündür Haseki suyunu kesti

Türkiye’ye bağlı çeteler 4 gündür Haseki suyunu kesti

Haseki Su işleri müdürlüğü Türkiye’ye bağlı silahlı gurupların 4 gündür Hasekiye gidin Elok noktasında ki suyu engellediğini duyurdu.  Haseki’de büyük su sorunu yaşanıyor.

Elok’taki suyun kesilmesi Hasekiye genel su dağıtımı yapan Aziziye deposunun boşalmasına yol açıyor ve tüm şehirde su kesintisi yaşanıyor. Haseki Su işleri Müdürü yaptığı açıklamada Türkiye’ye bağlı gurupların su kesintisini neden yaptıklarını bilinmediğini belirtti. Eğer bilinçli bir uygulama değilse bile silahlı gurupların alan teknik birimlerin girmesine de izin vermediğini de sözlerine ekledi.

Elok su depolama sahası 30 kuyunun bulunduğu bir alan ve Serê Kanîye’nin 10 Km doğusuna düşüyor. Haseki ve çevresindeki suların tamamına yakını Elok depolarından karşılanıyor.

2019 Ekim ayında Serê Kanîye işgal edildikten sonra birçok kez Türk ordusu ve kendisine bağlı çeteler tarafından Haseki ve çevresindeki yerleşim yerlerinin suyu kesildi. Hava sıcaklığının yüksek olması nedeni ile su kesintisi halkı büyük ölçüde olumsuz etkiliyor.

Diğer Haberler