Amerika’dan Afrin’de yaşayan Rıdwan Mıhemmed  için Türkiye’ye çağrı

Amerika’dan Afrin’de yaşayan Rıdwan Mıhemmed için Türkiye’ye çağrı, Rıdwan Muhammedi, ABD, Afrin insan Hakları merkezi

Amerika Dini Özgürlükleri Gözlem Evi tarafından Türkiye’ye Hristiyan bir Efrinli aileyi kurtarmak için çağrı yapıldı. Türkiye’ye bağlı çeteler tarafından “ din değiştirmek suçlaması” ile tutuklanan Rıdwan Muhammed haber alınamıyor.

Efrin insan Hakları Örgütüne göre Rıdwan ve Cennet Muhammed daha önceleri Hristiyan dinini tercih edip din değiştirmişler. Amerika içişleri komisyonu sosyal medya ağı Twitter’de din değiştirme suçlaması ile Rıdwan ve eşinin tutuklandığını açıkladı.

Daha sonra ise Amerika Dini Özgürlükler Gözlemevi Türkiye’den olayı araştırmasını, Rıdwan ve Cennet Muhammedin serbest bırakılmasını istedi. Merkez ayrıca artık bu tür uygulamaların son bulması içinde çağrı yaptı.

Din değiştirdiğini için tutuklanmadan öncede büyük baskılara maruz kaldığı belirtilen Rıdwan Muhammed’in Temmuz ayında hayatını kaybeden eşi Cennet Muhammedi’yi gömmesine de izin verilmemişti. Kâfir olduğu için cenaze gömülmesi kabul edilmemişti.

Eşi öldükten bir süre sonra 30 Temmuz günü “ din değiştirmek suçu” iddiası ile tutuklanan Rıdwan Muhammed’den o günden bu yana haber alınamıyor.

Kendisi de Afrin’li bir rahip olan Nihad Hesen’e göre Rıdwan şu an anda Feylaq El Şam adlı çete gurubu tarafından tutuklanmış ve şu anda hala Efrin’de tutuklu bulunuyor. Şu anda Lübnan’da bir kilisede bulunan Rahip Nihad Hesen açıklamasında Rıdwan Mihemmedi’nin idam edile bileceğini belirtti.

2018 yılında Türkiye ve kendisine bağlı çeteler tarafından işgal edilen Efrin’de sayısız insan hakları ihlali yaşandı. Tüm çağrılara rağmen uluslararası kurumlar şu ana kadar bir tepki göstermiş değil.

Kaynak: Rudaw

Diğer Haberler