Kerkük’te ki aşiretlerden ortak bildiri: Saddam dönemi uygulamaları devam ediyor

Kerkük’te ki aşiretlerden ortak bildiri: Saddam dönemi uygulamaları devam ediyor

Kerkük’teki aşiret liderleri bu gün bir araya gelerek Irak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Parlamento başkanlığına acil başlıklı çağrı yaptı. Çağrıda: Kerkük’te asimilasyon ve dejenerasyon dönemi başlatıldı dendi.

Kürt aşiretlerinin çağrısında şu ifadelere yer verildi: Kerkük Valisinin denetimi ve himayesinde alanın kültürel ve etnik yapısını bozmak, oy toplamak amaçlı dışardan Araplar topraklarımıza getirilerek Kerkük’e yerleştiriliyor.

Kürt aşiretler bildiride ayrıca “ Kürtlerin mallarına ve mülklerine el konması, topraklarının işgal edilmesi Kürtlerin aklına ilk olarak eski rejimin uygulamalarını getirmiştir. Irak’ın eski rejiminden bu güne kadar bu toprakların en eski halkı olan Kürtler göçe zorlanıyor, zorla alandan çıkarılıyor ve yerlerine Araplar yerleştiriliyor.

Araplar bildirinin sonunda da bir an önce duruma el atılmasını istedi.
16 Ekim 2017 tarihinde Kerkük’ün Şii yanlısı Haşdi Şabi çeteleri ve Irak hükümeti tarafından işgal edilmesinden sonra Kerkük’ten Kürtlerin çıkması için birçok yol denendi, Kürtler büyük kayıplar verdi. YNK içindeki Lahor Cengi, Pavel Talabani’ni Aras Cengi gibi isimlerin Kürtlere ihanete ederek geliştirdiği sürecin olumsuz etkileri hala devam ediyor.

Diğer Haberler