Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığından PKK ve Türkiye’ye çağrı: Artık halkımızı çatışmalara kurban etmeyin

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığından PKK ve Türkiye'ye çağrı: Artık halkımızı çatışmalara kurban etmeyin

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, Türkiye’ye ait savaş uçaklarının Sidekan nahiyesindeki bombardımanın ardından bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Türkiye ve PKK’nin savaş ve çatışmalarını Kürdistan Bölgesi ve Irak toprakları dışına taşımaları gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün öğleden sonra saat 2:45’te Federal hükümete bağlı sınır muhafız güçleri yerleşim yerleri üzerindeki tehlikeyi uzaklaştırmak amacıyla sınır noktalarındaki meydana gelen boşluğu doldurmak için çalışırken, Türkiye savaş uçağı tarafından bir araçları hedef alındı. Maalesef 2. Sınır Tümen Komutanı Albay Muhammed Reşid Süleyman ve 2. Sınır Tümen Komutanlığına bağlı 3’üncü Birlik Komutanı Yarbay Zübeyir Hali Taceddin şehit oldu. Ayrıca Yarbay Hüsameddin Abdurrahman Hasan da yaralandı.”

Şehitlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Kürdistanİçişleri Bakanlığı devamla şunları söyledi: Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin söz konusu çatışmaların Kürdistan Bölgesi topraklarının dışına taşınması konusunda her türlü çabayı gösterecektir.

Geçtiğimiz ay Kürdistan Parlamentosu bir rapor hazırlayarak sadece 1992-2000 yılları arasında PKK ve TSK çatışmaları nedeni ile  Kürdistanda 504 köyün boşaltıldığını açıklamıştı. Ayrıca 50’den fazla sivil de hayatını kaybetti.

Diğer Haberler