Eski YNK yöneticisi: Bazı Kürt Parlamenterler Irak Parlamentosunda Kürdistan halkının çıkarına karşı çalışıyor

Eski YNK yöneticisi: Bazı Kürt Parlamenterler Irak Parlamentosunda Kürdistan halkının çıkarına karşı çalışıyor MIhammed Wetman,

Erbil”de yayın yapın BasNews gazetesine konuşan eski YNK yönetcisi önemli uyarılarda bulundu. YNK’nin eski yöneticisi Mihemed Wetman, bazı Kürt parlamenterlerin Bağdat ile Erbil arasındaki sorunları derinleştirdiklerini ve Kürdistan halkının çıkarına karşıt çalıştıklarını söyledi.

 Mihemed Wetman, Irak hükümetinin yanında yer alan bazı Kürt parlamenterlerin Kürdistan Bölgesi maaşlarını göndermemesi için çalıştıklarını ve bu yüzden Bağdat ile Erbil arasındaki sorunları derinleştirmeye çalıştıklarını belirterek,  “Bunlar Kürtlerin temsilcisi değildirler, Kürtlere karşı büyük bir yanlışın içindedirler” ifadesini kullandı.

Bağdat ile Erbil hükümetlerinin anlaşmasının şehit aileleri, memurlar ve tüm Kürdistan halkının çkarına olduğunun altını çizen Wetman, “ Bu yüzden Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını bozmaya çalışan, Bağdat ile sorunların çözüme ulaşmasını sekteye uğratmaya çalışan her girişim karşıt bir çalışma olarak değerlendirilmelidir. Kürdistan halkı ve şehit aileleri bu tür girişim içerisinde olanlara karşı tavır almalıdır” dedi.

Eski YNK yetkilisi Mihemed Wetman, Bağdat’ta Kürdistan Bölgesi’ne karşıt çalışma içerisindeki Kürt parlamenterlerin  hem karşıt çalışıp hem de kendilerini Kürdistan halkı ve şehitlerin temsilcisi olarak yansıtamayacaklarını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler