Şii milisler Haşdi Şabi’nin en radikal ve Kürt düşmanı gurubu Kerkük çevresine getirildi

Şii milisler Haşdi Şabi'nin en radikal ve Kürt düşmanı gurubu Kerkük çevresine getirildi, Haşdi İmameyn. Dakuk,

Kerkük’ün Dibuz ilçesine Kürtlere karşı şovenist tavrı ve düşmanlığı ile nam salmış Haşdi İmameyn güçleri yerleştirilmeye başlandığı açıklandı. Bu gün BasNews’te geçen habere göre  Kürtlere karşı şovenist tutumları ve düşmanlığı ile tanınan İmameyn güçlerinin bölgeye yerleştirilmesi Kürtlerde endişe ve korkuya yol açtı.

Kerkük’te bulunan Haşdi Şabi güçlerinin bir kısmı Dubiz ilçesine kaydırıldı.

BasNews’in edindiği bilgilere göre, Haşdi Şabi milisleri bünyesindeki Haşdi İmameyn(İmamlar Gücü) isimli milisler Kerkük’ün Dubiz ilçesine yerleştirilmeye başladı. Haşdi İmameyn olarak adlandırılan bu grup, Irak’ın güneyindeki Arap gönüllülerinden oluşuyor ve Saddam Hüseyin rejimi döneminde Kerkük’e yerleştirilen şovenistliği ile öne çıkan bir güç olduğu belirtiliyor.

Haşdi İmameyn gücünün Dubiz’a yerleştirilmesiyle birlikte ilçenin güvenliğini sağlayan Haşdi Şabi’ye bağlı 22’inci taburun ilçeden çıkacağı ise gelen bilgiler arasında.

 PDK Kerkük Sorumlusu Merîwan Celal, Haşdi İmameynGüçlerinin Haşdi Şabi içerisindeki şovenist Araplardan oluşan Haşdi Aşayari güçlerine bağlı olduklarını dile getirerek, “Haşdi İmameyn milisleri Khaldun ve Meysem aşiretlerinden oluşuyor. Bu güç en şovenist güç olarak biliniyor. Kürtlere karşı şovenist tutumları ve geçmişte yaptıkları düşmanlıkları ile bilinen bir güç” dedi.

Bu güçlerin IŞİD teröristlerinden bir farkı olmadığını dile getiren PDK sorumlusu

Celal Merîwan, “Bu milisler geçmişte Dubiz Kürtlerine karşı büyük zulüm yaptılar. Kürtler ile dost olan aşiretlere de aynı zulmü yaptılar. Bu güçlerin IŞİD teröristlerinden bir farkı yok. İkisi de Kürtlere düşman” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler