Mahmut Osman’dan PKK’ye eleştiri: Kürdistan Bölge Yönetimi kanunlarına saygı gösterin

Mahmut Osman'dan PKK'ye eleştiri: Kürdistan Bölge Yönetimi kanunlarına saygı gösterin

Kürtlerin Tanınan Siyasetçilerinden Dr. Mahmûd Osman bu gün Erbil’de yayın yapan Basnews gazetesine konuşurak PKK’ye ilişkin açıklamalar yaptı. PKK ile iyi ilişkileri ile bilenen daha Osman bu kez PKK’nin hareket tarzını eleştirdi.  Çok kez PKK yöneticileri ile bir araya gelen, Öcalana özgürlük vb kampanyalara katılan Mahmut Osman ulusal bir şahsiyet olarak öne çıkıyor.

Osman bu gün yaptığı açıklamada Kürdistan İşçi Partisi (PKK) güçlerinin köylere ve sivil yerleşim yerlerine gitmemelerini, Kürdistan Bölgesi kanunlarına saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

Dr. Mahmûd Osman, PKK Yöneticileri ile gerçekleştirdiği bir çok görüşmede, PKK Yöneticilerine Kürdistan Bölgesi’nin durumunu gözetmelerini ve güçlerinin köylerle, sivil yerleşim yerlerine giderek halkın yaşamını tehlikeye atmamaları gerektiği uyarısında bulunduğunu dile getirdi.

Türk devletinin Kürt sorununu çözme gibi bir niyetinin olmadğını ve Kürtlerin en küçük bir kazanımına bile tahammül edemediklerine vurgu yapan Dr. Osman açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Mesud Barzani bir kaç yıl önce Türkiye’de Kürt sorununun çözümü için çaba sarfetti. Yeniden çözüm sürecinin gelişebilmesi için görüş ve öneriler sundu. Önemli bir görev yürüttü. Fakat çabaları sonuç almadı ve böyle bir süreç başlatılamadı.”

Türk devleti 2 ayı aşkın süredir PKK’ye karşı Kuzey Kürdistan ile Kürdistan Bölgesi arasında bulunan sınır bölgelerinde hem havadan hemde karadan operasyonlar yürütüyor ve PKK ile Türk devleti arasında yaşanan bu çatışmalar nedeniyle Kürdistan Bölgesi’nin bir çok yerinde sivil insanlar hem hayatlarını kaybediyor hemde yaralanıyorlar.

Diğer Haberler